Street Art Fest Troyan се завръща с второ издание

Street Art Fest Troyan се завръща с второ издание

Младежи се обединяват и съживяват Троян с наситена фестивална програма

Street Art Fest Troyan се провежда за втора поредна година в град Троян, като тази година програмата е още по-разчупена и наситена от инициативи. Негови създатели са SEED Foundation – организация, която има за цел да съдейства на обществото и на държавата за осъществяване на интеграция и развитие на гражданите.

 

Фестивалът стартира на 19 юни с мобилна работилница, crafts и графити в НУПИ „Проф. Венко Колев“ и ще завърши на 22 юни с финален концерт на площад „Възраждане“.

 

Небезизвестните, креативни и провокативни Destructive Creation са главните действащи лица в мобилната работилница. Те ще се намесят чрез поправяне на счупени пейки в парк „Къпинчо“, за да са още по-приятни за посетителите панорамните гледки, които той предлага.

 

В работилница “Crafts”, начело с Таня Михайлова, част от екипа на Ателие „8 елфа“, ще бъдат изработени артикули с лятна тематика. За всеки от дните, Таня е подготвила материали за разнообразни забавни, но и полезни неща.

 

В крак с настъпващото лято, морето и слънцето, всеки ще може да развихри фантазията си и да направи  сапун с помощта на миди, боя и брокат, който да наподобява вълни. Освен това ще имате възможността да изрежите подложки от корк за студените си коктейли в най-различни форми и да ги изрисувате. Това би могло да бъде един страхотен подарък за горещите летни дни.

 

Не на последно място, Стефан Бояджиев, с прякор GOAT, наследен от рапърския му период. Весела козичка със сърповидни рога е запазеният му знак. Графитите са му страст, защото на улицата се чувства напълно свободен.

Графитът, който е планиран за фестивала е с надпис ТРОЯН и ще напомня за българското и за борбения дух на народа ни през годините. Той ще се намира по пътя за Троянския манастир.

 

Финалният концерт е на 22 юни от 19:00 часа на площад „Възраждане“, където добре познатите и гласовити Алекс и Влади, ще въвлекат публиката в много забава и танци. Програмата ще продължи с млади и талантливи изпълнители от град Троян и DJ, който е подбрал селекция от любими хитове.

 

Street Art Fest Troyan 2018 се провежда с огромната подкрепа и съдействие на Община Троян.

 

SEED Foundation

 


 

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 33 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *