64 шофьори, са осъдени по обвинение на РП-Ловеч за извършени транспортни престъпления

По обвинение на Районна прокуратура-Ловеч 64 шофьори са осъдени за извършени транспортни престъпления. В 39 от случаите прокуратурата е работила по бързи производства, при които разследването е приключено и извършителят е предаден на съд и е осъден в изключително кратки срокове.

Срещу лицата, осъдени за извършени транспортни престъпления  прокуратурата е внесла в съда 52 споразумения, 7 обвинителни акта и 5 предложения за налагане на административни наказания след освобождаване от наказателна отговорност.

Най-много са осъдените лица за шофиране след употреба на алкохол или наркотично вещества – общо 46, от които 21 са шофирали след употреба на алкохол и 25 след употреба на наркотични вещества. Трима водачи са санкционирана за това, че са си служили с контролни знаци, издадени за друг автомобил и с подправени идентификационен номер.

Осем нарушители са наказани за това, че са управляване на МПС без съответното свидетелство за управление или в срока на изтърпяване на наказание лишаване от право на управление. По обвинения на прокуратура 7 шофьори са осъдени за това, че при управление на МПС са причинили имуществени и неимуществени щети.

Източник: dariknews.bg

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 161 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *