5 идеи как да бъдете успешен и независим музикант

Личните истории на много независими музиканти по света често са много трогателни и изпълнени с неуспех, и това е свързано много с тяхната съдба като музиканти. Със сигурност когато имате интерес да станете музиканти и да си изкарвате прехраната с това, ще трябва да жертвате много от личния си живот. За да имате някаква опора, ето 5 идеи с мисъл за съвременния свят, които могат да ви подкрепят в това да станете успешен музикант.

Експертите казват, че днес е най-добрия момент да бъдете независим музикант, просто защото новите технологии отвориха пътя за това. Независимостта обаче е свързана с прехраната и ако искате успехът да ви споходи, първо трябва да се свържете с фенове по света. Това значи както близък контакт след концерти и онлайн присъствие. Старайте се да правите добро впечатление на сцена и да бъдете искрени. Публиката разпознава това и ще ви очаква да ви види пак.

Използвайте силните си страни. Когато даден стил ви се отдава повече от друг просто свирете в тази насока и се промотирайте по този начин. Правете видео записи и използвайте ютуб, за да бъдете забелязани. Не отклонявайте покани и свирете колко се може повече пред публика, това ще повиши знанието за вас локално, но постепенно и на повече места близо до вас.

Там където свирите, в репетиционната си, на уебсайта си или във фейсбук използвайте лого, цветове. Това ще има завладяващ ефект върху феновете ви и те ще ви разпознават навсякъде, и ще имат спомен за вас.

Спрете да очаквате звукозаписна компания да почука на вратата ви. Това дори може да е лоша идея да се обвързвате с музикални акули, които освен да ви заробят и да излъжат, могат и бързо да се отърват от вас. Вие просто правете каквото трябва и ако сте много добри, наистина сами ще дойдат при вас.

Работете усилено и не се отклонявайте от целта си. Дори да сте улични музиканти не трябва да се излагате пред хората. Ако имате достатъчно смелост, можете да им подарите безценни моменти и на площада на който ще свирите някога. Така те ще ви помнят за цял живот. Това е само пример, но е подходящ що се отнася до постоянството и труда, който полагате.

Източник: Музикален магазин Music Shop

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 74 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *