18 троянски талантливи момичета и момчета и два отбора бяха наградени на 12 юни

В началото на месец юни 2019 г. Комисия за закрила на деца с изявени дарби заседава и определи учениците, които ще получат тазгодишните награди за своите изяви.

На 12 юни 18 талантливи момичета и момчета и два отбора с общо 20 ученици от общината бяха наградени, съгласно Наредбата за закрила на деца с изявени дарби. Те получиха награди за постиженията си в различни сфери, участвали и класирани на международни, национални, областни кръгове на олимпиади, състезания и конкурси. Община Троян награждава децата, показали завидни резултати и заели призови места, съгласно исканията, постъпили в администрацията и разгледани от общинска експертно-консултативна комисия за предоставяне на закрила на деца с изявени дарби. Връчени бяха парични награди в общ размер на 2410 лв. Бяха дадени и 5 поощрителни награди за участия и изяви в състезания, които не са включени в Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби.

Искания за отпускане на финансово подпомагане бяха разгледани от Комисията, назначена от Кмета на Общината. Тазгодишните ученици, получили награди за постиженията си, са от училищата: СУ „Васил Левски“, гр. Троян, СУ „Св. Климент Охридски“, НУПИ „Проф. Венко Колев“, ОУ „Иван Хаджийски“, НУ „Св. св. Кирил и Методий“, Център за подкрепа за личностно развитие, Професионална гимназия по механоелектротехника, гр. Троян.

Наградите бяха връчени от Кмета на Община Троян Донка Михайлова, заместник-кмета г-жа Русенова и председателя на постоянната комисия по „Образование, спорт, култура и граждански организации” към Общински съвет-Троян инж. Станислав Съев в салона на Община Троян.

Източник: http://zetramedia.com/?p=87466
Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 111 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *