ЮБИЛЕЙНА ИЗЛОЖБА НА ЦВЕТАН ХАДЖИИВАНОВ БЕ ОТКРИТА В ХУДОЖЕСТВЕНАТА ГАЛЕРИЯ – ЛОВЕЧ

Юбилейна изложба на ловешкия художник Цветан Хаджииванов (80г.) бе открита на 12 юли вечерта в Художествената галерия – Ловеч. За художника говори директорът на галерия Валентин Узунов, който изтъкна неговите качества като живописец.

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова връчи на юбиляра плакет с образа на Покрития мост, като подчерта: „Нашите художници запечатват емоциите, символите, образите от нашия град. Прекрасно е, че Цветан Хаджииванов прави точно това в своите картини – пресъздава духа на нашия град. Пожелавам му още много години да ни радва със своето творчество“.

Цветан Хаджииванов (пълното му име е Цветан Иванов Денчев – Минчев) е роден през 1938 г. в семейство на служител в кооперация „Напредък“ и модистка шивачка. Учител му е бил художникът Петър Янков, но вместо в Художественото училище в София, постъпил в Духовната семинария. По-късно работи като художник-пейзажист и декоратор – фладерист. От 1964 г. участва в общите изложби на Ловеч. В града е известен с демократичните си възгледи и приятелите му са от тези среди. Мнозина от тях дойдоха на изложбата и спонтанно изпяха „На многая лета“ в израз на благодарност за творчеството и човещината на художника.

Източник: lovech.bg

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 99 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *