Ще премахват част от растителноста в Троян

Както знаете, в ход на изпълнение е един от най-мащабните проекти, посветен на 150-та годишнина от обявяването на Троян за град, именно – „Реконструкция кръстовище ул. „Васил Левски“ и ул. „Минко Радковски“ /при АИР/“. Той ще спомогне за облекчаване на трафика и осигуряване на по-висока безопасност за всички участници в движението.

Информираме Ви, че в хода на реализиране на проекта предстои премахването на част от растителността, която се намира в района. За изпълнението на проекта трябва да бъдат премахнати 5 бр. сребрист смърч, 1 бр. туя, 1 бр. шестил (при т.нар. „Пчелички“) и 1 бр. обикновена ела и 1 бр. шестил (при офиса на кабелната телевизия). Тези действия са необходими, тъй като растителността попада в обхвата както на самото кръгово кръстовище, така и на паркинга, който ще бъде обособен. Безопасността на участниците в движението е поставена на първо място. Още през 2015 г., когато предприехме действия по актуализиране на Генералния план за организация на движението, в които освен експерти се включиха и много граждани, бе обсъдена и приета необходимостта от изграждане на напречни връзки (в случая над дере „Алдица“, която ще свързва ул. „Васил Левски“ и ул. „Любен Каравелов“), а след обособяването им, трафикът следва да бъде регулиран.

Премахването на дървета никога не е лесно решение, защото стремежите на администрацията са градът да се запази зелен и чист. След всяко премахване, извършваме компенсаторно засаждане. Ще се погрижим след завършване на обекта при кръговото кръстовище бързо да възстановим премахнатата растителност. По повод изразената тревога, че ще са необходими много години до израстването на дърветата, предвиждаме да изберем бързорастящи широколистни и иглолистни дървета.

Благодарим Ви за разбирането!

Общинска администрация гр. Троян

Източник: troyan.bg

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 333 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *