Щерката на Митьо Очите го наследи като бос на Слънчев бряг

Младо момиче е новият бос на мафията по морето – досущ като в италианския сериал „Гомор”! Станислава Желязкова, първородната дъщеря на несебърския мафиот Митьо Очите, е била коронована лично от татко си да поеме контрола върху престъпната му империя. Това разкриха пред „Уикенд“ няколко независими един от друг източници от морския ъндъграунд. Думите им бяха потвърдени и от полицията в Бургас, като техен представител призна, че МВР разполага с оперативни данни, че Станислава коли и беси из Южното Черноморие и новия некоронован началник на подземния свят там.

Митьо Очите е в затвора от миналото лято, когато бе арестуван в Истанбул заедно с ятака си Бенчо Бенчев и с една от любовниците си. След това морския Ал Капоне прекара 8 месеца в турски арест, преди тази пролет да бъде екстрадиран в България. Оттогава Желязков лежи под охрана в МВР болница, а съсед по креват му е карнобатския олигарх Миню Стайков.
В негово отсъствие групата му от Несебър, Поморие и Бургас изпълнява заповедите на дъщеря му Станислава, свидетелстват на морето. И този летен сезон първородната щерка на Митьо Очите се движи под солидна охрана из Слънчев бряг и лично наглежда обектите на татко си. „Охраняват я трима гавази, движат се с бронирано „Ауди“ и джип „Мерцедес“ G класа. Всеки следобед Станислава събира мутрите си на оперативка в ресторант в Несебър и лично им раздава задачите. Охранителите й използват „тапи“, които заглушават сигналите на мобилните телефони, за да не бъдат подслушвани“, категоричен е наш източник от бургаския ъндърграунд. На младата дама се отчита и оборота, яки батки й доставят ежедневно сакове с пари.

Засега полицията не разполага с официални данни, че Станислава поддържа бизнеса на татко си с наркотици. Казват, че Очите още миналото лято разпоредил на организацията си доброволно да сдаде търговията с кокаин и амфетамин на морските „васали“, тъй като осъзнавал, че бизнеса с дрога носи най-големи ядове, а и се опасявал от зачестилите случаи на пропели негови дилъри, които след като бъдат арестувани, го сочат като бос на дрогата. Последният такъв случай е с бургаския дилър Георги Илиев, който е сред защитените свидетели на Специализираната прокуратура срещу Митьо Очите. Според показанията на адаша на покойния висаджийски бос Жоро Илиев, морския Ал Капоне принуждавал дилърите от Бургас и Поморие да зареждат на едро от неговата стока.

Дори и без да контролира бизнеса с наркотици по морето, Станислава все пак съумява да реализира внушителни печалби. В империята на Митьо Очите попадат няколко обществени перални в Слънчев бряг, където десетки хотели перат чаршафите си. Казват, че от години това е запазена територия на Димитър Желязков и който отвори конкурентна обществена пералня, рискува палеж на обекта си. Групировката на Желязков охранява и десетки кафенета, дискотеки и магазини в Слънчев бряг, като дейността се осъществява чрез бургаския филиал на „Аркус Сигурност“. Макар Димитър Желязков да се водеше до миналото лято на длъжостта „консултант“ в охранителната компания, публична тайна, е че той ръководеше репресивната структура. Сега мутрите от „Аркус“ се подчиняват не на официалните си шефове, а на дъщерята на Митьо Очите – Станислава. Организацията прибира оборотите и на търговците на плодове и зеленчуци, както и на 4 стриптийз бара, където работят над 40 млади дами, които от учтивост ще наречем „масажистки”.

27-годишната Станислава Желязкова роди миналото лято първото си дете. Тя живее на семейни начала с Велислав Попов от Несебър, който работи като „организатор-охрана“ в „Аркус Сигурност“. Зетят на Димитър Желязков обаче нямал гангстерска закваска и потенциал да ръководи мафиотската структура и също се подчинявал на половинката си Станислава, категорични са в Слънчев бряг.
Познавачи на ъндърграунда разкриват, че въпреки арогантното поведение и мутренски обноски на Станислава, управляваната от нея групировка на татко й търпи регрес. „Бандата вече не командва на плажовете на Слънчев бряг и не събира рекет от таксиметровите шофьори. Изхвърлиха ги и от бизнеса с фалшив алкохол, който е поет от друга организация, ръководена от наместници на величия от групировката СИК“, категоричи са по морето.

Източник: hotarena

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 839 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *