Чудо се случи на метри от гроба на Свети Иван Рилски: Български лекар направи невъзможното (СНИМКА)

Германска туристка полетя от три метра височина край гроба на рилския светец Иван Рилски и счупи крак. Линейка на Спешен център и пожарен автомобил за минути пристигнали на трудно достъпното място, за да й окажат помощ. Дежурен лекар в Спешен център в Рила бил д-р Мирослав Корчев, съобщава Struma.bg. Той пристигнал за броени минути при пострадалата 57-годишна жена. Счупването било тежко. От левия крак на жената стърчала счупената кост.

Пострадалата германка пищяла от болка. Д-р Корчев шинирал крака и с линейката транспортирал пациентката за Благоевград. Въпреки обезболяващата инжекция, болките на жената не намалявали и по време на пътуването тя си глътнала езика. Д-р Корчев успял да извади езика на задушаващата се туристка и да й спаси живота. От здравия крак на германката лекарят извадил кърлеж, който най-вероятно носила няколко дни, впит в кожата, тъй като според думите на д-р Корчев бил набъбнал до пръсване. След пристигането в Благоевград германката и съпругът й, с когото от години всяко лято кръстосват Рила, прегърнали д-р Корчев и на развален български му благодарили за бързата и адекватна реакция като медик.

Обещали му като се върнат в Германия да му изпратят подарък медицинска чанта, оборудвана с всичко необходимо за оказване на първа помощ. Това не е единственият случай, при който д-р Корчев връща от оня свят пострадали хора. Един от любопитните случай беше, когато руски турист тръгнал със семейството си за Рилски манастир, но автомобилът аварирал и той решил да го ремонтира на пътя. Руснакът стиснал между устните малко болтче, за да не го изгуби, но без да се усети, поел въздух и болтчето се озовало в дихателната му тръба.

Д-р М Корчев бил на смяна в Спешен център в Рила и по най-бързия начин се озовал на място. Туристът вече се задушавал, съпругата му пищяла около него и не знаела какво да прави. Докторът светкавично се намесил и извадил болтчето. Преди около месец той извади с безопасна игла 6-см стоножка от ухото на гъбар в местност над Рилски манастир. Тогава кметът на община Рила обеща да го награди като добър медик, който често е спасявал човешки животи.

Източник: http://www.bgnow.eu

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 620 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *