ЧЕЗ инвестира 2,2 млн.лв. в област Ловеч

Областният управител Ваня Събчева бе домакин на работна среща на ръководството на ЧЕЗ България и представители на общини от област Ловеч. Какво е изпълнила компанията от поетите през миналата година ангажименти, какво планира за 2019 г. и какво е нужно, за да се подобри електроснабдяването бяха коментираните теми.

За нас най-важното е жителите на всички населени места в област Ловеч да имат качествено електроснабдяване от една страна, и от друга – бизнесът в региона да има електрозахранване с условия, които са удовлетворяващи работата му. Това е важно за привличането на инвеститори, за запазването на съществуващи производства, с една дума – за развитието на областта. Тоест качество и коректност. Това каза Събчева при откриването на срещата, в която участва цялото управленско ръководство на компанията.

През 2018 г. компанията инвестира близо 2 млн. лв. в подобряване на електрозахранването в областта. Дружеството изгради нов трафопост в село Голяма Желязна, община Троян за 180 000 лв. В реконструкции на мрежи ниско напрежение в м. Стърна река, гр. Априлци, с. Дойренци, общ. Ловеч и в гр. Луковит ЧЕЗ Разпределение вложи 409 000 лв.

През 2019 г. ЧЕЗ Разпределение планира да инвестира  2,2 млн. лв. за подобряване на сигурността на електрозахранването в област Ловеч. Сред по-значимите обекти са изграждане на нови трафопостове в с. Гумощник, общ. Троян и в гр. Троян, подмяна на кабели в Ловеч и Луковит, реконструкция на мрежа ниско напрежение в гр. Априлци, с. Бежаново, с. Румянцево и с. Дъбен. Компанията стартира и подготовка на мрежата за инсталиране на дистанционно обслужвани електромери в гр. Ловеч, които ще бъдат монтирани през 2020 г. Тези електромери ще осигуряват поглед в реално време върху мрежата и по-стриктният контрол ще помага за по-бърза реакция при нужда.

Посещението на ръководството на ЧЕЗ в Ловеч е в продължение на поредица от срещи с представители на общините в Западна България.

Източник: http://zetramedia.com/

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 595 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *