Час по-скоро продавайте колата си, ако забележите тези признаци

Автомобилни експерти посочиха три повреди, които ясно подсказват на собственика необходимостта от спешна продажба на колата.

Оказва се, че дори само тези три проблема са предостатъчна причина час по-скоро да се отървете от амортизираното возило.

Експертите съветва да извадите колата на пазара веднага след като изникнат проблеми с двигателя, каросерията или скоростната кутия.

Специалистите напомнят, че един от най-съпите ремонти по автомобила е ремонтът на двигателя. При някои модели ремонтът на силовия блок може да надхвърли 10 000 лева.

Ето защо, опитни водачи съветват да се мисли за смяна на автомобила, ако двигателят започна да консумира много масло, излиза синкав дим от изпускателната тръба, нагар по свещите или впечатляващ разход на гориво.

Проблемът може да се реши с основен ремонт или замяна на двигателя с нов. Но всички горепосочени методи са много скъпи. Затова можете да се отървете с по-малко загуби, ако просто продадете колата.

Малко по-малко разходи за ремонт на скоростната кутия, но размерът на сумата за отстраняването на дефектите ще струва доста значителна сума.

Признаци за бърза смяна на трансмисията – сътресения при превключване на скоростите, изтичане на масло.

И накрая, колата си струва да се продава, уверяват експертите, веднага щом ръждата по каросерията стане забележима в райони с ограничена вентилация. Специалистите казват, че още първите рижави петънца са „началото на едно безнадеждно хронично заболяване“.

Особено големи суми се изразходват за ремонти при повреда на силовите участъци. Опитните шофьори съветват онези, които искат да избегнат значителни разходи, да пристъпят незабавно към продажба на автомобила.

Източник: periscop.bg

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 276 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *