Характеристики на дизайна на баня без тоалетна

Модерният декор на банята в наши дни върви по свой собствен път. От прости, елегантни дизайни през изящни конструкции до модерни аксесоари, преустройството на банята определено се детерминира като бързо развиващо се, специфично направление от интериорния дизайн.

Ако се питате кога е по-добре да изберете отделна баня, то следователно тази статия е за вас. Когато планирате дизайна на банята, помислете за броя на хората, които живеят под един покрив.

Ако няколко поколения живеят заедно в едно жилище и имат деца, за предпочитане е отделният вариант.

Нито малко дете, нито възрастен човек, е добре да бъдат принудени да чакат, докато някой се наслаждава на дълъг душ или приятна вана в банята. Изолираните помещения в този случай са най-добрият вариант.

Втората често срещана пречка за желанието да се комбинира пространството на тоалетната и банята е самостоятелна стена, която може да бъде носеща конструкция. В този случай е забранено тя да се разрушава.

Не би било препоръчително да се обединяват помещенията в случай на достатъчно просторна тоалетна, в която има достатъчно място за биде.

Дори и в случаите на отделни помещения за банята и тоалетната, най-често стилът на интериора за тях е избран от единия вид. Двете стаи могат да се завършат със същите тонове и да се оборудват с водопровод, който принадлежи към същата връзка.

За да се отдели малко повече пространство в банята и то да бъде визуално засилено за довършителните работи, може да се избере огледало, светла лъскава повърхност, мозайка или облицовка с плочки.

Плочките за отделните помещения на тоалетната и банята могат да бъдат еднакви или да се различават само по стил. В този случай за тоалетната (особено ако има малка площ), за предпочитане е хоризонталното поставяне, така че стаята да не е твърде удължена нагоре.

Важно е цветът на пода и цветът на стените да бъдат гостоприемни и хармонично съчетани. Най-добрият избор са светлите, меки и приветливи цветове.

Източник: https://www.keramo-bg.com/mozaiki

 

 

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 254 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *