Фонд „150 години Троян“ набира средства за един по-пищен и пъстър празник

2018 г. е специална за всички троянци, които живеят в балканджийския град или са родени тук. Специална е и за тези, които в годините са станали приятели на града. На 14 октомври тържествено ще отбележим 150-та годишнина от обявяването на Троян за град.

Есенните месеци са изпълнени със събития, посветени на годишнината. Предстои Български фестивал на сливата; 13 октомври – посветен на годишнина от рождението на именития ни съгражданин – Иван Хаджийски; честване Деня на българската община с изложба, която ще бъде експонирана в алеята при библиотеката; изложба, с която ще бъдат представени характерни черти на града и моменти от историята на Троян в Парламента в гр. София. Троян ще бъде представен и на Годишната среща на местните власти в к. к. Албена, предстоят много празнични концерти и други.

По традиция, троянци са съпричастни към важните събития за града. За достойно посрещане на годишнината, Община Троян учреди специален фонд, средствата от който ще се използват финансово обезпечаване на дейностите, включени в плана за отбелязване на годишнината. Планът е приет от организационен комитет, включващ кметовете на Троян (от промените насам), общински съветници, представители на културни институции, журналисти, активни граждани. Ще се радваме ако подкрепите усилията на Общината и участвате в набирането на средства.

Всеки, който желае да помогне за реализирането на дейностите в празничната година, може да го направи чрез дарение по дарителската сметка на община Троян:

Дарителска сметка за набиране на средства:

ОБЩИНА ТРОЯН

СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ

ОБЩИНСКА БАНКА – АД

BIC: SOMBBGSF

IBAN: BG16SOMB91308433730544

Код за вид плащане 445100

 

Средствата ще бъдат разходени за реализирането на събитията от празничния календар на общината, като ще бъде даден публичен отчет за разходване на средствата от даренията.

Източник: troyan.bg

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 184 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *