Училища в Ловеч казаха „не“ на букетите! Вместо тях събират пари за…

Без букети прекрачиха училищния праг част от учениците в Ловеч. Причината е, че на първия учебен ден някои от училищата в града организираха благотворителна кампания за набиране на средства за лечението на седемгодишния Ники и двумесечното бебе Марая, които се нуждаят от скъпоструващи лечения в чужбина.

За тази цел вместо букети с цветя за учителите си, учениците бяха призовани да дарят средствата за лечението на двете деца.

Малката Марая се е родила с много рядка аномалия- атреза на жлъчните пътища и липса на жлъчен мехур, което налага скъпоструваща трансплантация на черен дроб в чужбина. Такава трансплантация струва между 200 000 – 250 000 лева, разказват родителите й.
Седемгодишният Ники е записан в първи клас в ОУ „Проф. Димитър Димов“, но днес не прекрачи училищния праг, тъй като е на терапия в болница. Той е с агресивна форма на злокачествено заболяване – Сарком на Юинг. Учителите от училището поели инициативата за събиране на средства за лечението му, вместо да получат букети с цветя днес, обясни педагогическият съветник Десислава Дочева.

„За съжаление в България се получава една невъзможност децата да бъдат лекувани адекватно, затова смятам, че Ники като наш ученик и неговото семейство имат нужда от подкрепа. Затова решихме мотото на днешния ден, на откриването на новата учебна година да премине под надслов „Дари усмивка или живот вместо цвете“, каза още Дочева. Двете кампании „Заедно за Ники“ и „Дари шанс за живот на бебе Марая“ продължават в града до събиране на средствата. Кутии за дарения има на различни места в града.

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/obshtestvo/uchilishcha-v-lovech-kazakha-ne-na-buketite-vmesto-tyakh-sbirat-pari-za_news627482.html

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 1 245 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *