Убийците на бизнесмен от Български извор отиват на съд

Окръжната прокуратура в Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу трима мъже за грабежа и убийството на възрастен бизнесмен в село Български извор.
Обвинението срещу Радко Б., Мирослав Еленков и Божидар Гокин е за това, че на 19.12.2016 г. са разбили металната каса на 80-годишния Иван Масърлиев и са откраднали сумата от 25 000 лева и златни накити – всичко на обща стойност 33 440 лв. След това те го убили.

Рецидивистът Радко знаел, че мъжът разполага с пари, които държи в сейф в къщата си. Уговорил се с другите двама да влязат в жилището и във въпросния ден тръгнали от София с лек автомобил. В селото взели щанга и тръгнали към дома на Масърлиев. Видели, че лампата в една от стаите свети, чувал се и включен телевизор.

Вратата на къщата била отключена и тримата влезли. Божидар и Мирослав влезли в стаята, където стопанинът седял на стол. Хванали ръцете му и ги извили зад кръста, завързали ги със сицилианска примка, запушили му устата и го съборили на пода.

После Радко и Божидар влезли в другата стая, започнали да отварят шкафове и чекмеджета, за да търсят ключ за касата, но не намерили. В това време Мирослав започнал да удря възрастния мъж, казвал му „Това ще ти е последната вечер” и с ръка запушвал устата му, за да не вика.

Другите двама успели да отворят касата и да вземат намерени вътре пари и златни бижута. В това време Мирослав излязъл от другата стая и казал „Човекът умря”.

Взели плячката и излезли от къщата. След като пристигнали в София, разделили парите. Златните бижута останали при Румен, който с клещи ги начупил на парчета и на следващия ден ги продал в заложна къща за 1050 лева.

Скоро след като обвиняемите напуснали дома на Иван Масърлиев, съпругата му се прибрала от работа и го намерила мъртъв.

Първоначално беше задържан Радко, а съучастниците му бяха обявени за издирване. През януари миналата година обаче и те бяха арестувани в столичния квартал „Слатина“.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Източник: dir.bg
Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 1 539 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *