Три отличия за ловешки пожарникари по случай празника

Три отличия са присъдени на огнеборци от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” (РСПБЗН) в Ловеч във връзка с професионалния им празник, който се отбелязва на 14 септември. Почетен знак на МВР (втора степен) получава главен инспектор Валери Димитров, началник на РСПБЗН – Ловеч. С писмена похвала от министъра на вътрешните работи е награден Добромир Димитров, а с писмена похвала от главния секретар на МВР – Явор Абаджиев.

Ловчанският митрополит Гавриил в съслужение с отец Кънчо Кабадийски отслужи водосвет за здраве и поръси със светена вода огнеборците. Сред гостите пък бяха кметът на Ловеч Корнелия Маринова, зам.-областният управител Илиян Тодоров, началникът на Районното управление на МВР в Ловеч Златин Михайлов, подполк. Теодоси Томанов, началник на Военно формирование – Ловеч, и др.

„Няма да забравя как вие смело работихте цяла нощ в един от последните дни на юли т.г., когато по време на една буря се борихте с паднало дърво на ул. „Марин Поплуканов“. Работихте всеотдайно, за да спасите един покрив. Затова този празник е израз на нашата признателност към тази храбра и незаменима професия, без която съвременното общество не може. Поздравявам Ви за празника и бъдете все така смели и ангажирани с безопасността на населението“, каза кметът Маринова.

Източник: dariknews.bg

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 420 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *