Със 700 000 лв. обновиха детска градина „Люляче” в Ловеч

С весел празник малчуганите от детска градина „Люляче” в кв. Гозница отбелязаха обновяването на сградата. Към тях се присъединиха и кметът на Ловеч Корнелия Маринова, началникът на Регионалното управление на образованието Еленко Начев, Янка Иванова, старши експерт по предучилищно възпитание в РУО, общински съветници, директори на училища и бивши колеги на сегашния колектив.
Децата бяха подготвили художествена програма от песнички и стихчета, като така поздравиха гостите.
Те разгледаха напълно обновените сграда и двор, които бяха ремонтирани през лятото с близо 700 хил. лв. Напълно обновено е и дворното пространство, където вече има много спортни площадки и кътове за игри.

detska gradina

„Още като председател на общинския съвет и по-късно като депутат имах огромното желание да променя това място и да го превърна в удобно и желано място за децата. Днес се вижда, че за нас в община Ловеч няма предпочитани и привилегировани жилищни райони в нашия град”, каза кметът Маринова. Еленко Начев също подчерта, че близо 7 млн. лева са вложени в образователната инфраструктура, и то равномерно в целия град, а не само в центъра. Сега децата от квартала имат условията и възможност да тръгнат максимално подготвени на училище.

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 159 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *