СЪДЪТ ДАДЕ ЕДВА ЗА ВТОРИ ПЪТ ХОД НА ДЕЛОТО СРЕЩУ МИЛЕН ГАНЕВ

На 10.12.2018 г. Ловешки окръжен съд даде за втори път ход на дело № 221/2015 за извършени длъжностни престъпления срещу бившия кмет на Тетевен Милен Ганев Милев и заместника му Детелин Пърлев. Това е изненадващо, защото минаха цели две години и пет месеца от последно дадения и единствен до момента ход на това дело. Ганев и Пърлев са обвинени в длъжностни престъпления за нанесени имуществени щети на община Тетевен за над 400 хиляди лева, извън това нанесени имуществени щети на общинска Фондация Тома Васильов и сключване на договор за доставка на храни за детските градини в общината с приятелката на Ганев Биляна Драгомирова в нарушение на Закона за обществените поръчки и на завишени цени. Сагата с пословично бавното правосъдие срещу бившия кмет на Тетевен датира още от Март 2014 г., когато Ганев и заместникът му Пърлев бяха изведени с белезници от сградата на общината, а едва през месец Октомври 2015 г. в съда беше внесен обвинителния акт срещу тях. От тогава до момента бяха отложени над сто открити съдебни заседания поради най-разнообразни причини, повечето от които здравословни проблеми на подсъдимите, макар в социалните мрежи двамата да публикуваха снимки свързани с далеч по-приятни поводи в екзотични дестинации, както и поради бременността на приятелката на Ганев и също подсъдима Биляна Драгомирова. Малко по-късно Милен Ганев се сдоби и с кандидатдепутатски имунитет, издигнат от ДПС като кандидат за народен представител на партията в ловешка област, което също отложи делото за няколко месеца. Междувременно Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество запорира незаконно имущество на Детелин Пърлев за близо 200 хил. лева.

След неколкократни глоби от страна на съда за неявяването на подсъдимите, на 10.12.2018 г. беше даден ход и бяха разпитани свидетели във връзка с обвинението срещу Детелин Пърлев, че е фалшифицирал близо 700 документа (от които договори и заповеди), като е подписвал кмета Милен Ганев близо две години. От протоколите на заседанието от 10 Декември се вижда, че са били разпитани собственици на дървопреработвателни фирми, спортни дейци, служители на общината и други лица, които са имали договорни отношения с общината. От протокола на разпитите става ясно, че нито един от свидетелите нямат спомен Ганев да е полагал подпис пред тях, а документите са им били предоставяни вече подписани от заместника му Детелин Пърлев.

Поради огромните обеми на делото и поради честите здравословни проблеми на подсъдимите, предстои разпита на останалите значителни по брой свидетели по дело започнало с обвинителен акт през далечния месец Октомври 2015 г.

Екипът ни ще продължи да следи развитието на делото, изисквайки информация от Ловешки окръжен съд. Следващите съдебни заседания са насрочени за началото на Януари идната година.

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 2 043 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *