Строим тунел под прохода Троян-Кърнаре с китайски пари

Проектът за тунел през Стара планина под прохода Троян – Кърнаре може да бъде рестартиран, ако се осигури финансиране. Има вариант порите да дойдат от Китай. Подобна идея бе лансирана от областния управител на Пловдив Здравко Димитров по време на срещата му с посланика на Китай у нас Н.Пр. г-н Дун Сяодзюн.Здравко Димитров се срещна с посланика на Китай у нас Н.Пр. г-н Дун СяодзюнДвамата разговаряха в Пловдив на 10 юни т.г.. На срещата присъстваха членовете на Българо-китайската асоциация за бизнес развитие Ирина Белева и Кръстьо Белев.

Димитров разказа на своя гост, че още през 90-те години на миналия век е имало изготвен идеен проект за тунел Троян-Кърнаре. Според областния управител този обект би бил икономически по-обоснован от проекта за тунел под Шипка.Строим тунел под прохода Троян-Кърнаре с китайски пари

Н.Пр. г-н Дун Сяодзюн подкрепи идеята и заяви, че в Китай има изключително добре подготвени строителни фирми и специалисти, които биха могли да се справят успешно със задачата, ако им бъде предоставена подобна възможност.

По идея на областния управител, в началото на месец юли ще бъде свикана двустранна работна среща, на която да бъдат поканени експерти от двете държави, за да се уточнят възможностите за реализиране на подобен проект.

Източник: lovechmedia.com

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 3 317 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *