Скандал в Троян! Софийска Астра спира мотоциклетист по изключително брутален начин!

Вчера около 15:30 часа мотоциклетист с инициали Н.М. шофира по ул. „Радецки“ в посока към болницата. Мотоциклетиста движейки се по улицата забелязва бяла кола Астра, от която вижда ръка, която му маха да спре. Н.М. спира, защото си е помислил, че човекът има нужда от помощ, съобщава troyanpress.com.

От колата излиза мъж цивилно облечен като носи пуловер наподобяващ полицейски и се представя за инспектор. В бялата Астра има и жена по същия начин облечена. Следва да бъде викнат дежурен патрул, който задържа Н.М за 24 часа. Срещу него бива образувано досъдебно производство по член 345. Лицето съдейства напълно на органите на реда и по-късно бива пуснат. Интересно е как е спрян мотоциклетистът. Въпросните двама полу униформени спират участник в пътното движение без никакви обозначителни знаци по колата, че това е патрулка.

Без светлини, без жилетки и без палка – само с махане на ръка, която би се тълкувала като зов за ПОМОЩ! Астрата е със софийска регистрация СА0437КМ и определено не е троянска патрулка. Нормално ли е това да се случва в 21 век? Полицията дали не си превишава твърде много правата? Потърсихме за коментар гл. инспектор Радостина Петкова, която отказа коментар по темата и ни насочи към пресцентъра на МВР, от които очакваме отговори по темата днес, отбелязва troyanpress.com. Адвокат на мотоциклетиста е видният троянски адвокат Ц. Ангелов. Адвокат Ангелов обмисля вариант да защити правата на своя клиент и евентуално да заведат дело срещу полицията за случило се на 17.01.2018 г.

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/obshtestvo/regioni/skandal-v-troyan-sofiyska-astra-spira-mototsikletist-po-izklyuchitelno-brutalen-nachin-eto-kakvo-se-sluchi_news572374.html

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 98 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *