РАЧКОВИЯТ ВИР В ЪГЛЕН СЪБРА НАЙ-ДОБРИТЕ РИБОЛОВЦИ НА ТРЕТИТЕ ВИТСКИ ПРАЗНИЦИ

Третото издание на Витските празници в луковитското село Ъглен се проведе на 9 юни 2018 г. под патронажа на кмета на община Луковит Иван Грънчаров и с вещата организация на Кметство Ъглен, местното читалище „Отец Паисий 1926 г.“, ловно-рибарската дружинка на селото и Ловно-рибарско дружество „Сокол“ – Луковит.

Традиционното за празниците състезание по улов на речна риба се състоя на живописния Рачков вир на река Вит. В тополовата горичка още от предния ден организаторите подредиха маси и пейки, палатки и скари, окосиха и почистиха местата покрай вира за удобство на въдичарите, обозначиха ги с поредни номера от 1 до 40.

Дошли от близо и далеч, любителите на речния риболов не само се насладиха на любимото си занятие, но и останаха очаровани от дивата и девствена красота на този край.

Победител стана местният ненадминат майстор на уклея Стамен Христов, следван от потомствения риболовец Петър Добрев и от Пеньо Косеков, който хвана и най-голямата риба на турнира – речен кефал.

Купите, плакетите, грамотите и предметните награди бяха връчени на победителите от кмета Иван Грънчаров, писателя Йото Пацов и водача на местните ловци Пламен Петков – Пора.

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 215 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *