РАЗСЛЕДВАТ ПОЛИЦАЙ ОТ РУП ТЕТЕВЕН ЗА НАМЕСА В ИЗБОРНИЯ ПРОЦЕС

Информация за поредица от нередности около предстоящите избори, извършени от служителя на РУП Тетевен Орлин Русинов, беше изнесена от Електронния публичен регистър за жалби и сигнали на сайта на ОИК Тетевен. Представители на местната коалиция АБВ (НПСД, ОБТ) сезираха Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР, Прокуратурата, ЦИК, ОИК Тетевен и министъра на вътрешните работи Младен Маринов за действията на полицая Орлин Русинов. От МВР ни информираха, че са започнали незабавна проверка срещу това лице.

В сигнала са описани действията на въпросния полицай, който си позволявал да влиза от къща в къща в селата Български извор и Глогово, придружаван от кандидат кметовете на ДПС в тези села, заплашвайки и принуждавайки хората да гласуват за ДПС, както и че подстрекава жители на селата Градежница и Глогово да саботират събрания на други партии. Тази информация беше публично изнесена по-рано и на брифинг на председателя на ПП АБВ в гр. Плевен – Румен Петков. Тогава Румен Петков призова министъра на вътрешните работи да извърши проверка на действията на служителите на РУП Тетевен.

Това не е първият път в който служителят на РУП Тетевен Орлин Русинов си е позволил пряка намеса в изборния процес, по-рано беше подаден сигнал до ОИК Тетевен и РУП Тетевен № 42/07.10.2019 г. от кандидата за кмет на село Глогово от ПП ГЕРБ – Алдин Русинов Алдинов, в който бяха изнесени данни, че кандидатът за кмет е бил притискан от полицията заради публикации в социалните мрежи, като служители на МВР дори са си позволили да изземат личния му телефон. По този сигнал също тече проверка на дирекция Вътрешна сигурност към МВР.

Най-учудващото в случая е, че въпреки десетките сигнали срещу Орлин Русинов, няма предприети действия от страна на ОД на МВР Ловеч.

Снимка: bgsever.info

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 1 850 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *