Разкриха търговски обекти без касови апарати, работници без договори и незаконни цигари

На територията на община Луковит е проведена специализирана операция на служители от РУ Луковит, РУ Ловеч и сектор «Противодействие на икономическата престъпност» при ОД МВР-Ловеч, съвместно с представители на НАП и Инспекция по труда.  В хода на предприетите действия са извършени проверки в 5 търговски помещения в кв. «Изток» в града, като за всички обекти са съставени протоколи за оглед от служители на Инспекция по труда – Ловеч и протоколи за извършена проверка на НАП-Ловеч. В четири от обектите предстои служители на НАП да съставят АУАН за установена липса на фискално устройство. В един от магазините са установени 3 лица работещи без трудови договори, като предстои съставяне на 4 акта от служителите от Инспекция по труда. В друг от проверените търговски обекти  служителите на ИТ са съставили акт за липса на оценка на риска, а представителите на НАП са съставили акт за разлика в касовата наличност.

В хода на полицейската операция в един от проверените магазини служителите са открили и иззели 470 кутии с цигари без български акцизен бандерол, като 52-годишната собственичката на обекта е задържана за срок от 24 часа в РУ Луковит, а по случая е образувано бързо производство.

По време на операцията полицейските служители са  извършили проверка още на 39 лица и 31 МПС, като за установени нарушения са съставили 1 акт и 30 глоби с фиш по ЗДВП, 5 акта по ЗБЛД и са задържали 1 лице.

Източник: http://zetramedia.com

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 1 442 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *