Проведе се редовно заседание на Консултативния съвет по местно икономическо развитие към Кмета на Община Тетевен

На 2-ри май се проведе редовно заседание на Консултативния съвет по местно икономическо развитие. Д-р Мадлена Бояджиева – Кмет на Община Тетевен, откри заседанието като каза, че общинското ръководство е в добро партньорство с представителите на местния бизнес. Присъстваха още Тони Стоев – зам.-кмет на Община Тетевен, Свилен Русинов – зам.-кмет на Общината, Валентина Николаева – директор на Дирекция ,,Специализирана администрация“, представители на местния бизнес от различни икономически сфери, представители на институции, работещи по въпросите на заетостта и др.

Срещата започна с кратко представяне от д-р Бояджиева на Годишния отчет за изпълнение на програмата за управление на община Тетевен за 2018 г. Бяха обсъдени въпроси, касаещи текущите ремонти, както и очакващите се нови инвестиции, предвидени в инвестиционната програма за 2019 г., като Тони Стоев уточни подробностите около по-мащабните проекти.

На заседанието Валентина Николаева обясни за предстоящия бизнес – форум през юли месец и неговата организация. В него участие ще вземат предприемачи от община Тетевен и община Радовиш, Република Северна Македония, които ще могат да обменят идеи и практики в сферата на бизнеса и предприемачеството. Бизнес – форумът ще се осъществи в рамките на проект „Заедно създаваме по-добро бъдеще“, финансиран по Програма „Европа на гражданите“, мярка „Побратимени градове“. Ще бъдат изпратени покани до представители на местния бизнес и на фирмите, предоставящи туристически услуги.

По време на заседанието се изказаха мнения, че усилията на местното ръководство за подобряване на инфраструктурата дават добър резултат.

Източник: teteven.bg

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 48 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *