ПРЕВАНТИВНО-ИНФОРМАЦИОННИЯ ЦЕНТЪР ЗА БОРБА С НАРКОТИЧНИТЕ ВЕЩЕСТВА ОТБЕЛЯЗА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН ЗА ЗАЩИТА НА ДЕЦАТА, ЖЕРТВИ НА АГРЕСИЯ

На 4 юни се отбелязва Международния ден за защита на децата,  жертва на агресия. Този ден е включен в световните дни на ООН, което е показателно за неговата значимост.

Като най-беззащитни,  децата са най-честата жертва на насилие в семейството, в училище, на улицата. Това логично рефлектира върху обществото, защото децата могат да копират подобно поведение и от своя страна да се превърнат в насилници. От огромно значение е да се знае как да се  помогне в такова положение!  Но децата ни виждат в колко много агресия тъне светът и е възможно да си мислят, че това е единственият начин за решаване на всички проблеми. И точно в този момент, можем да им покажем, че има и друг път.

По този повод екип от ПИЦ проведе мероприятие „Приятелство или предателство“. Чрез разрешаването на казуси като интерактивен метод, който предполага ангажиране на учениците в групова работа те стигнаха до решения, че училището трябва да бъде безопасно място, в което да учат и израстват.

Основната цел на инициативата учениците да не  преживяват насилие, тормоз и заплахи във и около класните стаи, което може да има доживотни последици върху тяхното физическо и емоционално здраве.

Източник: lovech.bg

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 37 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *