ПОСЛАНИКЪТ НА РЕПУБЛИКА СЪРБИЯ БЛАГОДАРИ НА КМЕТА НА ЛОВЕЧ ЗА ОКАЗАНА ПОМОЩ НА СРЪБСКИ ДЕЦА

Благодаря Ви за помощта, която оказахте в нощта на 15 срещу 16 юни т.г на децата на Сърбия – това се казва в благодарствено писмо на посланика на Република Сърбия в Република България  Владимир Чургус до кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова.

Посланикът на съседната страна припомня, че в тази нощ младите футболисти останаха на пътя между Велико Търново и София близо до село Малинова поради сериозна повреда на автобуса, с който пътуват.

„Тогава Вие показахте голям хуманизъм и родителска грижа, с което доказахте, че сте приятел, на когото може да се разчита. Оценяваме високо Вашата посветеност към работата, която вършите, както и готовността да се поставите на разположение на гражданите по всяко време на денонощието, затова приемете най-дълбокото ми уважение“, се казва в писмото.

Инцидентът станал през нощта с деца от три футболни отбора – два от Белград  („Кампионе 2017“ и „Акасанте“) и един от град Смедерево – „Петлетата“. На мястото на инцидента през нощта веднага пристигнаха представители на Община Ловеч заедно с кмета, екипи на полицията и на БЧК. Създадена беше организация за престоя и безопасността на децата, доставени бяха закуски и вода за часовете, докато дойде резервен автобус. В знак на благодарност и за спомен още тогава децата подариха на Корнелия Маринова флагче на единия отбор.

Източник: lovech.bg

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 81 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *