Порои опустошиха ловешко село

Едно от най-големите ловешки села – Радювене – години наред е заложник на непочистена река. Пороите от последните дни отново опустошиха селото.

Пострадали са всички, които живеят в близост до река Тоша. Една от тях е Гацка Дончева. „Дворът ни беше като река“, сподели тя пред камерите на Нова телевизия.

Докато пороят се изсипва Игнат спасява животните си от водата. Оборът му е наводнен. „В обора ми има метър вода. Успях да спася фазаните, пауните и агнетата“, разказа той.

„Цялото население страда от тази река“, разказа друга потърпевша жителка на селото.

Водата бързо нахлула в мазетата на хората. Съсипана е покъщнина и зимнина. Улиците са изнесени от пороите.

„Улиците са непроходими за автомобили, дори и за джипове. Трябва доста сериозна сума за цялото речно корито. Говорим не само за рязане на дървета, но и за укрепване. Между 250 и 300 хиляди лева за нашето населено място”, обясни кметът на селото Венцислав Банчев.

От община Ловеч заявиха, че до дни ще са готови с описа на щетите след пороите. Ще поискат пари от държавата. А конкретно за Радювене ръкавицата е хвърлена в ръцете на кмета.

„При добра организация от страна на кмета, проблемът ще бъде решен. Община Ловеч ще помогне”, коментира кметът на общината Корнелия Маринова.

Източник: novini.bg

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 2 103 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *