ПОРЕДНА ПРОВОКАЦИЯ ПРЕДИ МЕСТНИЯ ВОТ В ТЕТЕВЕН

Пореден сигнал за провокация във връзка с предизборни мероприятия в Тетевен регистрира РПУ Тетевен и Районна прокуратура Тетевен. Този път за нарушения на обществения ред и изборното право при проведено събрание на ПП ГЕРБ в село Градежница на 20 Октомври. Тогава симпатизанти и кандидати за кметове и съветници на ПП ГЕРБ са били замеряни с предмети от тълпа симпатизанти на ДПС и подкрепяния от тях кандидат за кмет Милен Ганев Милев. По чудо не се е стигнало до сбиване между двете групи, като все още не е приключила проверката на прокуратурата в Тетевен по случая. Очаква се допълнително полицейско присъствие на жандармерия в районите в които се създава напрежение покрай местния вот.

По всичко изглежда, че кметския стол в Тетевен ще се реши на балотаж между кандидата на ГЕРБ и сегашен градоначалник Д-р Мадлена Бояджиева, подкрепена от СДС, ДБГ и коалицията ВМРО-НФСБ и издигнатия от ПП Напред България и подкрепян от ДПС подсъдим бивш кмет на Тетевен Милен Ганев. Тези двама кандидата бяха на балотаж и през 2015 г.

Както Ловешки вести писа по-рано сигнал № 42/07.10.2019 г. за нерегламентирани действия от служители на МВР Тетевен беше подаден от кандидата за кмет на село Глогово, издигнат от ПП ГЕРБ – Алдин Русинов Алдинов. Към днешна дата по сигнала се води вътрешна проверка за действията на служителите на МВР срещу притежаващия имунитет кандидат за кмет Алдин Алдинов. Подробностите около сигнала на Алдинов станаха публични на сайта на ОИК Тетевен. Алдинов твърди, че е бил незаконно привикван от служители на МВР Тетевен във връзка с публикации в социалните мрежи. Първо Алдинов е бил притесняван от двама служители на МВР, които не са се представили и без позволение са иззели мобилния му телефон. При вторият случай кандидатът за кмет на село Глогово е бил привикван от сержант Орлин Русинов от участъка в село Български извор, като към него са отправяни заплашителни призиви да спре да публикува и пише във фейсбук.

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 793 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *