Пожарникари спасиха от удавяне две кучета в Ловеч

Вчера привечер в Ловеч екип пожарникари спасили две кучета от удавяне сред отломките на бившата водна пързалка до плувния басейн руина, свидетелства общинският съветник и областен лидер на НФСБ-Ловеч инж. Иван Иванов.

Спасителната акция се провела по сигнал на кореспондентката на в-к „24 часа“ Росица Христова. По време на операцията се наложило огнеборците  да ползват стълба, за да се достигна до палетата. На места водата в наводнения терен без изход достигала до кръста на спасителите, който успели да върнат отново на твърда суха земя бедстващите четириноги скитници.

 

Към момента няма яснота как двете кучета са се озовали във водния капан. Една от версиите гласи, че най-вероятно те са били хвърлени от непълнолетни наркомани, приждащи в запустялото плувно съоръжение на смрачаване.

В същото време днес пред журналисти директорът комисар Владимир Кацарски съобщи, че Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Ловеч засилва контрола върху строителните обекти в областта.

Комисар Владимир Кацарски

По думите му негови служители са реагирали на сигнали за опит при санирането на два блока в Ловеч да се използва изолация, която не отговаря на европейските стандарти за пожарна безопасност. Това обаче не е допуснато.

От началото на годината инспекторите са извършили 166 проверки на строителни обекти в региона. „Целта на тези проверки е още при изграждането на самите обекти да бъде сведена до минимум възможността за неспазване изискванията за пожарна безопасност“, добави Кацарски.

При извършените проверки са издадени 763 предписания. Връчени са и 25 акта.
По думите му има случаи в които някои, с цел да спестят и средства, си позволяват и се опитват или да не вложат качествени материали, или нещо изобщо да не го изградят.

Комисар Кацарски каза още, че във връзка със Седмицата на пожарната безопасност – 10-16 септември, във всички районни служби са предвидени спортни мероприятия, водосвети, демонстрации и дни на отворените врати.

Източник: lovechmedia.com

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 322 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *