ПОДПИСАНО Е СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА РАЗВИТИЕ НА ПРИЯТЕЛСКИТЕ ОТНОШЕНИЯ МЕЖДУ ЛОВЕЧ И СИКТИВКАР

На 12 юни 2018 г. бе подписано споразумение за развитие на приятелските отношения между град Сиктивкар (Руската Федерация) и град Ловеч (Република България). Под документа подписи положиха кметът на град Сиктивкар Валерий Козлов и кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова.

Както е известно, ловешка делегация е на официално посещение в побратимения град в Република Коми, в чийто състав влизат кметът Корнелия Маринова и председателят на Общинския съвет Петър Цолов.

Споразумението има за цел да развива приятелските отношения, като се установи взаимоизгодно сътрудничество между двата града.  Те ще развиват сътрудничество в областта на образованието, културата, спорта, младежката политика, туризма и благоустройството на градското пространство. Предвижда се създаване на условията за развитие на търговски и индустриални отношения между субектите на стопанската дейност на Сиктивкар и Ловеч. Двата града ще допринасят за установяване на директни приятелски и партньорски връзки между младежки, културни, творчески, спортни, образователни, научни и обществени организации.

Освен това двете страни в споразумението се ангажират с формиране на положителния имидж на Сиктивкар между гражданите на Ловеч и положителния имидж на Ловеч между гражданите на Сиктивкар чрез медиите и официалните сайтове на институциите. Ще се подкрепя взаимния интерес към културата и изучаването на историята на руския народ в Ловеч и съответно на българския народ в Сиктивкар. Споразумението е сключено за неопределен срок.

По време на подписването кметовете на Ловеч и Сиктивкар си размениха подаръци.

Източник: lovech.bg

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 152 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *