Подари Коледа на Баба и Дядо в Тетевен

Спомняте ли си приказката, в която се разказва за жесток цар, издал закон да бъдат погубени всички стари хора, защото от тях няма полза, понеже са негодни да работят? Царските палачи закарали под ножа всички възрастни хора. Но един син с милостиво сърце скрил баща си. Дошло време на голяма суша, която докарала царските житници до опразване. Тогава възрастният човек посочил на сина си находището на жито – мравуняците – знание, което било плод на опита и годините. Научил истината за извора, от който черпел мъдрости боляринът, царят издал нов закон – никой да не закача старите хора, а когато вървят по улиците – всеки да им сторва път.

… Днес повече от всякога е нужно да погледнем към възрастните. Ако дървото е символ на живот, то тогава всеки човек може да бъде разглеждан като дърво. За да е устойчиво, трябва да е здрава кореновата му система. А корените – това са нашите родители и прародители. Погрижим ли се за тяхното благоденствие – погрижили сме се за себе си.

В навечерието на най-светлия християнски празник – Рождество Христово, някак естествено се събужда желанието ни за добри дела, затова ние от иДеен Тетевен решихме да обединим нашите добри намерения с вашите и организираме благотворителна кампания в помощ на възрастни хора в нужда от град Тетевен, на които да засвидетелстваме уважение и да дарим празник.

Кампанията ни е под надслов „ПОДАРИ КОЛЕДА НА БАБА И ДЯДО“.
Как може да се включите в нея? иДеен Тетевен ще има щанд на традиционния коледен базар на Община Тетевен на 22.12.2018 г. от 09.30 до 15.00 ч., където ще приемаме дарения и ще подаряваме усмивки и подаръци за дарителите.
Даренията за възрастните хора могат да бъдат под формата на:
– общ пакет от следните 5 хранителни продукта: БРАШНО, ОРИЗ, ОЛИО, МАКАРОНИ И ЛЕЩА
– парична сума по ваша преценка

В 15.00 ч. ще затворим кампанията, като ще преброим събраните пакети и суми на място. Всеки, който желае, може да присъства.

На следващия ден – 23.12.2018 г., събраните хранителни и парични средства ще бъдат придвижени по адреси до целевата група. Предаването на подаръците ще може да видите на страницата ни във Facebook чрез видео и снимков материал.

Подаръците, които вие ще получите от нас, освен че ще доставят удоволствие на вас самите, ще бъдат и своеобразен мост към следващата кампания, която планираме. Тя пък ще донесе удовлетворение на цялото население на града ни. Повече за нея ще научите, когато ни посетите и „подарите Коледа на баба и дядо“ на 22.12.2018 г. от 09.30 до 15.00 ч. на площад „Сава Младенов“ в гр. Тетевен.

Вярваме, че добрите намерения се превръщат в добри дела и ви очакваме!

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 164 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *