Пълен хаос около погребението на двойния убиец Чане, ето какво се случва!

Три седмици след смъртта на двойния убиец от Костенец Стоян Зайков – Чане той все още не е погребан, пише Trafficnews.

Причината е, че никой не иска да извърши траурната церемония. Нито родителите му, нито брат му, камо ли по-далечни родственици, не са поискали да вземат тялото на Зайков от Съдебна медицина, където се намира до ден днешен след извършените следствени действия и аутопсията, потвърдиха от МВР.

Сестрите на фризьорката Милена Шишкова, от която Стоян има син, но въпреки това я застреля от упор на 9 май, също категорично не искат да се нагърбят с погребението. Нещо повече, те не желаят да допуснат на церемонията сина на Зайков и Милена. Според тях 14-годишният Стивън ще се травмира още повече, ако види как полагат в земята баща му, към когото бил силно привързан.

Въпреки сприхавия си нрав и криминалните си увлечения Чане се разбирал много добре с момчето и се отнасял грижовно към него, твърдят хората в Костенец. Въпреки че със Стивън работят и психолози, той продължавал да бъде в шок от загубата на двамата родители, твърдят близки до леля му, която ще бъде негов настойник.

Ако до края на месеца никой не пожелае да вземе тялото на Стоян Зайков, ще трябва да бъде направено служебно погребение. В общината обаче сега цари голяма суматоха, защото в понеделник беше задържан кметът Радостин Радев. Вече стана ясно, че той е бил съученик с двойния убиец, макар двамата да не са били приятели.

Зайков се застреля с пушка самоделка в гърдите на 29 май, точно 20 дни след като полицията започна да го издирва под дърво и камък. В търсенето участваха барети, жандармеристи, граничари, лесничеи, ловци и доброволци. От дронове и хеликоптери до модерни камери и кучета търсеха следите на беглеца.

Израсналият по горите около Костенец запален бракониер Чане обаче беше неоткриваем до фаталната за него вечер, когато беше забелязан от командировани граничари, които повикаха подкрепление и обсадиха Зайков.

Вместо да се предаде и лежи в затвора, той избра да насочи пушката към гърдите и да се простреля смъртоносно. Това сложи край и на кошмара за жителите на Костенец и околните села, които трепереха неуловимият убиец да не нахълта в домовете им.

Разследването установи, че през цялото време Зайков е бил в постоянно движение от Горна Василица до Долна Баня и Свети Спас, използвайки за временни убежища необитаеми вили и къщи. Правел е преходите рано сутрин и късно вечер, преминавайки през дерета, гори и реки, което затруднявало следовите кучета.

Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/kriminalni/prestplenie/plen-khaos-okolo-pogrebenieto-na-dvoyniya-ubiets-chane-eto-kakvo-se-sluchva_news680094.html

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 1 108 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *