Общинският фонд „Култура” в Ловеч обявява прием на проектни предложения

Прием на проектни предложения за 2018 г. обявява общинският фонд „Култура” в Ловеч, съобщават от пресцентъра на администрацията. Приоритетите за финансово подпомагане, определени от експертния съвет, управляващ фонда, са „Професионално изкуство” и „Опазване на нашата идентичност в голямото европейско семейство чрез история и културни традиции от региона”. Крайният срок за подаване на предложенията е 30 март.

Фондът подпомага развитието на културата в община Ловеч като набира, управлява и разходва средства за провеждане на националната и общинската политика в областта на културата на базата на предварително дефинирани приоритетни области в рамките на една календарна година.

За получаване на средства може да кандидатстват културни институти, читалища, образователни институции; творчески съюзи, както и граждани и групи с индивидуални творчески проекти. Средствата от Общински фонд „Култура” се предоставят при класиран проект въз основа на сключен договор, като размерът на финансовото подпомагане за проект е не повече от 80% от общата стойност на проекта.

Източник: dariknews.bg

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 51 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *