Община Тетевен с проект в подкрепа на младите фермери

Проектът обхваща младежи от 15 до 29 г.

Младите фермери – възродители на българското село. Това е името на проекта, който община Тетевен ще реализира, с помощта на грантова схема  „Подкрепа на инициативи на общините, свързани с регионалното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018”.
Във вторник, в залата на Общинския съвет в града, се проведе информационна среща по проекта. Присъстващите бяха категорични, че членството ни в ЕС дава на хората, занимаващи се със земеделие, множество перспективи.

Младите фермери, участници в проекта, разказаха за своя път и предизвикателствата, които той носи. Фермерите обърнаха сериозно внимание на обучението и образованието, като според тях – те стоят в основата на успеха, развитието и създаването на благоприятни възможности за бизнеса, съобщи lovechtoday.eu.
Основната цел на проекта да се популяризира и рекламира позитивното влияние от членството на България в ЕС върху мотивацията на младежите от малките общини, касаещо професионалната реализация в родното място. Както и да се покаже ролята на европейското финансиране за сектора, като гаранция за сигурност, устойчивост и преодоляване на диспропорциите в развитието на регионите.
Проектът обхваща младежи от 15 до 29 г. от община Тетевен, както и млади хора от областите Ловеч, Плевен, Габрово и Търговище, обединени в Регионална младежка мрежа.
Инициативата е на стойност 4100 лв. Очакваният резултат е да се достигне до голям брой млади хора, които да бъдат запознати и насочени към земеделския сектор, като предпоставка за създаване на собствен бизнес и преодоляване на обезлюдяването на българското село.
Източник: fermer.bg
Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 232 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *