На Петковден троянци отбелязват празника на своя град

На Петковден троянци отбелязват празника на своя град. За деня на планинския град са предвидени забавни и спортни игри за децата, а за възрастните – концерт на Тони Димитрова.

Празникът ще започне от 9.00 часа с Света Божествена литургия в църква „Света Параскева Петка“. След това на централния площад „Възраждане“, от 11.00 часа, е тържественото издигане знамето на Троян.

Празничната програма ще продължи с откриване на мобилната изложба „Луксът на ХIХ век“, с която регионалните музеи на Бургас и Русе гостуват на Музея на народните художествени занаяти и приложните изкуства.

Жителите и гостите на община Троян ще имат възможност да се насладят на експонати представящи облика и декорацията на европейските домове през 19-ти век. Това е периодът на „алафрангата“, когато българите започват да се увличат по европейската мода в облекло, външен вид и бит.

Експозицията включва дарени и спасени съкровища на Регионален исторически музей – Бургас и представя промените във вещният свят на градското население.

За децата на празника са предвидени забавни и спортни игри, които ще започнат от 16.00 часа на площада и в градинката пред Информационно-културния център.

Финалът на празника ще бъде с концерт на Общинския духов оркестър с мажоретки. На сцената на площад „Възраждане“ ще се качи Тони Димитрова и група „Петте сезона“.

Троянци ще се насладят и на празнична заря.

Източник: novini.bg

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 85 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *