Най-ужасяващите места в Русия, от които рядко някой се връща жив (СНИМКИ)

Скептците обикновено се отнасят към тези места с пренебрежение, смятайки ги за не особено забележителни. Но в същото време тези локации в Русия навяват ужас на хиляди туристи. И има основания за това. 

От pochivka.blitz.bg ви предлагаме една кратка „разходка на ужаса“.

Камчатската долина на смъртта

Слуховете за това, че склонът на вулкана Кихпинич е мъртво място, се появяват за първи път още през 30-те години. Наистина е ужасяващо, защото там от земята излиза концентриран сероводород и въглероден диоксид.

Попадайки в атмосферата, те се превръщат в силно отровни вещества.
За първи път Долината на смъртта е открита от ловци, издирващи избягалите си кучета. Отивайки към вулкана, те видели труповете на избягалите си кучета, но и на много други животни – лисици, вечки, зайци и вълци.

След минисериала „Чернобил“ българите пощуряха по екскурзии до Припят (ВИДЕО)

Малко след това и самите ловци започнали да усещат, че им прилошава. Те са първите жертви. Скоро, след като мястото става известно, към него започват да прииждат учени, но и те умират само няколко месеца, след като са били там.

Планината на мъртъвците

Северният Урал е известен със своите тайнствени, загадъчни произшествия, но това, което се случва през 1959 година, до ден днешен кара хората да се страхуват и не им дава покой.
Случилото се тогава е известно и като „Смъртта на групата на Дятлов“. Под ръководството на опитния турист Игор Дятлов десет туристи се опитват да изкатерят върха, започвайки маршрута си от Свердловск.

Градовете-призраци в Китай – празни небостъргачи насред нищото. Защо го правят?

По пътя единият от тях усеща силни болки в краката и той изостава в близкото селце. Тогава още не знае, но е успял да избегне сигурна смърт. На другата сутрин останалите са открити мъртви.
Посивелите лица на покойниците били чудовищно обезобразени, косите им били побелели, а на едно от момичетата в групата бил изтръгнат езикът.

Независимо от дългото разследване така и не е установено какво се е случило тогава.

Кадикчан, Магаданска област

В превод от евенски език (застрашен от изчезване език, който се говори от евените в Сибир) този шахтерски град – призрак Кадикчан се превежда като „Долината на смъртта“.
Във времената на Сталин там се е намирал наказателен лагер ГУЛАГ. Още тогава в града загинали хиляди хора.

По-късно, през 1996 година, когато обстановката в Кадикчан вече била малко или повече по-спокойна, в шахтата избухва взрив и жителите започнали да се местят в съседни селца и градчета.
Независимо, че градът е официално закрит през 2003 година, пет години след това в полуразрушения

Кадикчан все още живеели 400 души и никой от тях нямал  и намерение да се евакуира.

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 1 745 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *