Мъж загина при наводненията в Тетевен

В община Тетевен бе обявено бедствено положение заради поройни дъждове и създалата се последствие обстановка. Мъж на 36 г. е загинал при нещастен инцидент при наводненията в община Тетевен, съобщи БТА, като се позова областната дирекция на МВР в Ловеч. Тялото на мъжа е намерено около 11.30 часа днес. Инцидентът е станал под връх Червен край Тетевен.

Мъжът е оставил колата си до къща за гости и е тръгнал пеша за града, опитал се е да прекоси вада, при което водата го е отнесла. Все още се прави оглед на място, за да се уточни причината за смъртта на мъжа.

Бедствено положение обяви община Тетевен. Поройни дъждове нанесоха щети в Тетевенско, като най-пострадали са селата Глогово и Градежница. Хората там останаха без ток, има наводнени къщи, пострадала е и пътната инфраструктура. Няма информация за бедстващи хора.

15 сигнала за наводнени приземни етажи, пътни участъци, паднали клони и дървета са получени в дежурната част на пожарните служби в Тетевен и Ловеч. По-голямата част от сигналите са за селата Градешница и Глогово. Екипи на пожарната служба работят за отводняване на наводнените обекти и отстраняване на падналите дървета. Огнеборци от Тетевен са евакуирали двама трудноподвижни човека от село Глогово.

Три махали останаха откъснати, заради разрушен път и отнесен железобетонен мост. На място са областният управител на Ловеч Георги Терзийски и кметът на общината Мадлена Бояджиева. Откъснатите хора ще бъдат снабдени с необходимите хранителни продукти. Работи се по отстраняване на щетите и укрепване на коритото на реката.

От дъждовете в луковитското село Торос също има над 20 наводнени къщи, потвърди кметът на общината Иван Грънчаров. Водата е дошла от прелял канал, който в миналото е строен за напояване.

Източник: dariknews.bg

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 2 220 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *