НОМИНАЦИЯ ЗА МИЛЕН ГАНЕВ ЗА КМЕТ НА ТЕТЕВЕН НА ОБЩИНСКОТО СЪБРАНИЕ НА ДПС

На 26 Август в село Български извор беше проведено заключителното събрание на общинската организация на ДПС в община Тетевен. На него, след поредица от номинационни събрания по населените места, са били утвърдени кандидатите за кметове на кметства и общински съветници, които предстои да бъдат финално одобрени от Централния съвет на партията. На събранието е бил обсъден и въпроса кой ще бъде кандидат за общински кмет на Тетевен от движението.

 

Милен Ганев на предизбрна кампания на ДПС
Милен Ганев на предизборна кампания на ДПС

Първо е била издигната кандидатурата на предишния кандидат за кмет на Тетевен от ДПС – Страхил Димчев. След като е бил номиниран, Димчев е благодарил за доверието и си е направил отвод. Като мотив бившият национален състезател по борба и понастоящем бизнесмен е посочил това, че на предишните избори ДПС е допуснало грешка неподкрепяйки бившия кмет Милен Ганев и заради това е загубило изборите, разпилявайки гласовете между двамата тогавашни кандидати. Призовал е съпартийците си на предстоящите избори да не повтарят предишната си грешка, а да подкрепят Милен Ганев.

След категоричният отвод на Страхил Димчев, единственият номиниран от общинското събрание на ДПС Тетевен е останал именно Милен Ганев. Кандидатурата му е била издигната от общинския съветник от село Градежница – Красимир Щерев Руменов. Това не е изненада, тъй като в Тетевен и околните села са публично известни близките отношения между Ганев и общинския съветник Красимир Щерев. В началото на своя мандат като общински съветник Щерев няколко пъти влезе в бюлетините на МВР Ловеч, като първо беше задържан за незаконен добив на дървесина, а след това беше образувана преписка срещу него за опит за нанасяне на телесна повреда. И двете производства срещу общинския съветник от ДПС и приближен до Милен Ганев бяха скоростно прекратени… До гласуване на кандидатурата на Милен Ганев като кандидат за кмет на Тетевен от ДПС не се е стигнало, тъй като по устав финалното одобрение на номинираните кандидати за кметове и съветници се прави от Централния съвет на партията.

 

Общинският съветник Красимир Щерев
Общинският съветник Красимир Щерев

Неформално в средите на ДПС в Тетевен се говори, че категорично Ганев ще е кандидатът им за кмет на предстоящите избори. Като вариантите за това са два – Ганев официално да бъде издигнат от ДПС, което е по-малко вероятно или Ганев да бъде издигнат формално от друга по-малка партия, а зад него да стои подкрепата именно на втората политическа сила в Тетевен ДПС, като по този начин ще се избегне евентуален отлив на гласове от град Тетевен. Все по-осъществим изглежда именно вторият вариант, имайки предвид, че през изминалата седмица в Тетевен и околните села беше инициирана подписка в подкрепа кандидатурата на Милен Ганев от името на малкоизвестната партия „Напред България“. Това е партията на скандално известния Тодор Славков – внук на Тодор Живков, която из цялата страна е използвана като възможност да бъдат издигани кандидатури на подсъдими или криминално проявени лица за участието им в местната власт. По информация на Ловешки вести, Ганев е опитал да предложи кандидатурата си на по-разпознаваеми и на парламентарно представени партии като Демократична България, ВМРО, Гергьовден и СДС, но от там е получил категоричен отказ поради това, че е все още подсъдим за длъжностни престъпления в особено големи размери.

Както Ловешки вести по рано писа, на събора на тетевенското село Български извор, провел се през месец Юли тази година, Зам. председателят на ДПС Ахмед Ахмедов открито заяви, че в ловешка област приоритет за ДПС е да има кмет в община Тетевен и изрази убеденост, че на предстоящите местни избори именно това ще се случи. На последните парламентарни и европейски избори в община Тетевен ДПС е втора политическа сила плътно следвайки ГЕРБ, чийто кмет е действащия Д-р Мадлена Бояджиева. В състава на сегашния общински съвет движението също е втора политическа сила, само с един съветник по-малко от ГЕРБ.

Дали най-накрая ДПС ще изпълни голямата си цел в ловешка област – да има кмет на Тетевен, както и дали той ще се казва Милен Ганев, предстои да се разбере до няколко седмици.

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 1 698 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *