В КРАЯ НА ЮНИ ЩЕ СЕ НАПРАВИ ПОРЕДЕН ОПИТ ЗА ДВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО СРЕЩУ МИЛЕН ГАНЕВ

За края на този месец е насрочено поредното заседание по делото срещу бившия кмет на Тетевен Милен Ганев Милев и заместника му Детелин Пърлев, в пореден опит на прокуратурата да спре непрестанното му отлагане. Последното заседание по делото беше през миналия месец, като на него стана ясно, че Детелин Пърлев ще се подложи на бъбречна операция заради внезапно възникнали здравословни проблеми.

Това не е първото, а най-вероятно няма и да е последното отлагане на делото заради здравословните проблеми на Ганев и Пърлев. Както Ловешки вести писа по-рано, след като съдът установи, че последният болничен на Детелин Пърлев е недостоверен, даде ход на делото и го глоби. Назначените от съда вещи лица установиха, че той няма заболяване и представя неистински болнични за да отлага неправомерно делото. Тези глоби така и не могат да бъдат събрани от държавата, тъй като Пърлев не декларира лично имущество, въпреки че в планинския град не е тайна, че е собственик на хотел, автомивка и сградата на пожарната в града чрез подставени лица.

На предстоящото съдебно заседание в края на месеца предстои да бъдат разпитани свидетели относно неправомерните действия на Милен Ганев в общинската служба по земеделие. Според обвинението на прокуратурата Ганев е оказал натиск и принудил бившия шеф на Общинска служба земеделие Тетевен Цветозар Герджиков да актува негови собствени пасища в местността Равни камък като овощни градини, с цел получаване на европейски субсидии.   

Детелин Пърлев
Детелин Пърлев

Ганев и Пърлев са обвинени в длъжностни престъпления за нанесени имуществени щети на община Тетевен за над 400 хиляди лева, извън това нанесени имуществени щети на общинска Фондация Тома Васильов и сключване на договор за доставка на храни за детските градини в общината с приятелката на Ганев Биляна Драгомирова в нарушение на Закона за обществените поръчки и на завишени цени. Сагата с пословично бавното правосъдие срещу бившия кмет на Тетевен датира още от Март 2014 г., когато Ганев и заместникът му Пърлев бяха изведени с белезници от сградата на общината, а едва през месец Октомври 2015 г. в съда беше внесен обвинителния акт срещу тях. От тогава до момента бяха отложени над сто открити съдебни заседания поради най-разнообразни причини, повечето от които здравословни проблеми на подсъдимите, макар в социалните мрежи двамата да публикуваха снимки свързани с далеч по-приятни поводи в екзотични дестинации, както и поради бременността на приятелката на Ганев и също подсъдима Биляна Драгомирова. Малко по-късно Милен Ганев се сдоби и с кандидатдепутатски имунитет, издигнат от ДПС като кандидат за народен представител на партията в ловешка област, което също отложи делото за няколко месеца. Междувременно Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество запорира незаконно имущество на Детелин Пърлев за близо 200 хил. лева.

Екипът ни ще продължи да следи развитието на делото, изисквайки информация от Ловешки окръжен съд за следващите съдебни заседания.

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 1 640 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *