Милен Ганев без листа за общински съветници! Ще го подкрепят ли от ДПС?

На 24 Септември изтече крайният срок за регистрацията на кандидатите на кметове и съветници на предстоящите избори. Втората политическа сила в Тетевен ДПС няма официално да издига кандидат за кмет на Тетевен. Движението издига само листа за общински съветници, както и кметове за селата: Глогово, Галата, Градежница, Български извор и Гложене. От друга страна Милен Ганев се е регистрирал единствено като кандидат за кмет от ПП „Напред България“, без да сформира собствена листа и без да издига кметове в нито едно от населените места.

През последните 2 години за пръв път в селата Галата и Глогово ДПС организира ифтар
През последните 2 години за пръв път в селата Галата и Глогово ДПС организира ифтар

Това потвърждава изнесената информация по-рано, че именно Ганев ще се възползва от помощта на ДПС в Тетевенска община. Милен Ганев, който е неизменен участник във всички избори през последните 15 години, за първи път не издига собствена листа и нито един кандидат за кмет на кметство. За сметка на това негови приближени подадат на ключови места в листата на ДПС, като например бившите общински съветници от партията на Ганев в предходния общински съвет – Николай Маргаритов Младенов и Младен Сергеев Младенов. Самият Младен Младенов, който е подсъдим за незаконен дърводобив от районна прокуратура Луковит, е на челната втора позиция в листата на ДПС.

В последния възможен момент ДПС регистрира и друг приближен до Ганев като кандидат за кмет на село Гложене. Става въпрос за бившият управител на местния клон на фалиралата Първа частна банка – Йордан Даков Йорданов. Двамата с Ганев са близки приятели от времето по което фирмата му „Вълна М2“ ЕООД получава милиони необезпечени кредити от банката на Йорданов, които така и не връща и които превръщат Ганев в един от най-големите кредитни милионери на прехода.

Листата с кандидатите за общински съветници на ДПС
Листата с кандидатите за общински съветници на ДПС

Друга интересна връзка по линия на известната някога в Тетевен фирма „Вълна М2“ ЕООД е кандидатурата на счетоводителя Радослав Михайлов Христов за кмет на Тетевен от ПП Глас Народен, която доведе до оставката на цялата структура на партията в Тетевен, недоволна от номинацията му. В годините на прехода Радослав Христов е управлявал като синдик известната с милионите си дългове към държавата и с търговия на големи количества захар фирма, собственост именно на Милен Ганев. Освен това Радослав Христов е бил съдружник с кандидата за общински съветник от ДПС Страхил Димчев във Футболен клуб „Олимпик 2000“, който в началото на прехода се състезаваше в А група и придоби спортната база и стадиона в Тетевен, докато Христов е изпълнявал по това време длъжността зам. кмет на Тетевен.

Както Ловешки вести по рано писа, на събора на тетевенското село Български извор, провел се през месец Юли тази година, Зам. председателят на ДПС Ахмед Ахмедов открито заяви, че в ловешка област приоритет за ДПС е да има кмет в община Тетевен и изрази убеденост, че на предстоящите местни избори именно това ще се случи. На последните парламентарни и европейски избори в община Тетевен ДПС е втора политическа сила плътно следвайки ГЕРБ, чийто кмет е действащия Д-р Мадлена Бояджиева. В състава на сегашния общински съвет движението също е втора политическа сила, само с един съветник по-малко от ГЕРБ.

Дали най-накрая ДПС ще изпълни голямата си цел в ловешка област – да има кмет на Тетевен, както и дали той ще се казва Милен Ганев, предстои да се разбере до няколко седмици.

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 649 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *