МВР-Ловеч: В Троян – крадец, в Галата – катастрофа, в Гложене – оръжие и полицейски операции в Ловеч, Луковит и Троян

Информационен бюлетин ОД МВР-Ловеч
31.05.20

Полицейски операции проведени на 30 май

На територията обслужвана от РУ Луковит е проведена полицейска операция с участието на служители от местното управление на МВР и ЗЖУ-Плевен.  В хода на операцията са обходени 12 населени места, проверени са 56 лица и 35 МПС, установени са 14 административни нарушения, за които са съставени 4 акта и 8 глоби с фиш по ЗДВП и 2 акт по ЗБЛД.

РУ Троян – през вчерашния ден служители на полицейското управление са провели операция относно спазване на правилата за движение от пешеходците. Проверени са 38 лица и са констатирани 5 нарушения, за които са съставени глоби с фиш.

РУ Ловеч – проверени са 2 хотела, 1 къща за гости, 8 търговски обекти, 9 питейни заведения, проверени са 42 МПС и 56 лица, установени са 36 нарушения и ловешките полицаи са съставили 3 акта по ЗДВП и 33 глоби с фиш.  Няма установени случаи на продажба на тютюневи изделия или сервиране на алкохол на малолетни  и/или непълнолетни лица.

*****

На 30.05.2019г. около 15.25ч. на ПП I-4 км.20+400м, лек автомобил «Форд» управляван от 19-годишен младеж от с. Галата, при движение без основателна причина с твърде ниска скорост почти спира, в резултат на което неизвестен автомобил го е заобиколил през десния банкет, а лек автомобил «Опел» го е удрил в задната част. При инцидента са пострадали две пътнички от «Опел»-а: 40-годишна жена е с фрактура на ръка , а 19-годишна е с мозъчно сътресение. Пробите за алкохол на водачите са отрицателни.
На водачът на «Форд»-а е съставе акт за нарушение на ЗДВП.

*****

В РУ Тетевен е задържан 71-годишен жител на с.Гложене след като в обитавана от него къща в селото полицаи са открили и иззели по съответния ред незаконно притежавано дълго огнестрелно оръжие, с неустановена към момента марка и калибър. По случая в РУ Тетевен е образувано бързо производство.

*****

Полицаи от РУ Троян са установили 35-годишен мъж от гр. Угърчин, като извършител на кражба от хранителен маркет в града. Мъжът е привлечен в качеството на обвиняем, направил е пълни самопризнания и с определение на РС-Троян е задържан с постоянна мярка „задържане под стража“. Работата по случая продължава.

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 2 484 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *