Ловчанлии чакат вече 72 часа да извозят отпадъците, събрани при акцията „Да изчистим България заедно“

Снимка: инж. Иван Иванов

Камара с чували с боклуци отлежава вече трети ден на ул. „Тодор Каблешков“ №28 в Ловеч. Тя била натрупана в хода на акцията „Да изчистим България заедно“ на 15 септември т.г., извести общинският съветник и областен лидер на НФСБ-Ловеч инж. Иванов.

„Известих за проблема ресорния зам.-кмет в Общината, резултат – никакъв! Което ме кара да мисля, че някои хора в кметството възприемат „Да изчистим България заедно“, като вид пиар-операция на кмета Корнелия Маринова, която наскоро заяви публично чрез пресцентъра си: „Част от хората явно предпочитат да снимат счупени плочки или локви, вместо да се включат в „Да изчистим България заедно”…Сравнително малко граждани се включиха в акцията, повечето в индивидуален план почистваха пред домовете си. Община Ловеч беше осигурила за всички доброволци чували и ръкавици. Събраните чували с отпадъци бяха складирани до обществените съдове за смет в града, след което бяха извозени по график до Регионално депо Ловеч.“

инж. Иван Иванов

72 часа по-късно съм принуден да заявя, че кметът лъже!!! Нямам друг коментар, наблюдавайки как трети ден купчината чували пред гюмовете на ул. „Тодор Каблешков” № 28 чернее неприбрана. За това хората не почистват, защото отпадъците отново ще заемат предишното си място. И започвам да мисля, че ловчанлии, които „предпочитат да снимат счупени плочки или локви, вместо да се включат в „Да изчистим България заедно” , са прави, а поведението им – логично!“, заключи патриот №1 на региона.

В същото време във връзка с кампанията „Да изчистим България заедно“ Сдружение „Екомисия 21 век“ и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните / МКБППМН/  в Община Ловеч инициираха пак на 15.09.2018 г. почистване на Зоопарк – Ловеч, съобщи днес пресцентърът на ловешкото кметство.

В акцията се включиха доброволци на сдружението, възпитаниците на Центроветете за настаняване от семеен тип и за деца с увреждания, живущите в защитените жилища, възпитатели и членове на местната комисия.

Участниците се разделиха на екипи и въоръжени с чували и ръкавици почистиха територията на зоопарка. След ползотворната работа, след която остана купчина пълни чували, децата имаха възможност да се порадват и на обитателите на градината и да се подкрепят с малка почерпка.

Днес, 18 септември, пък дървени трупи и боклуци, останали в реката под Покрития мост в Ловеч след проливните дъждове, бяха почистени от служители на Бюджетна дейност „Комунални дейности“ към Община Ловеч.Екипът на Иван Тихов иизползва сезонното спадане на нивото на Осъми се справи самостоятелно с огромните дървета, които препречваха водата и загрозяваха т.нар. „водни огледала“ в центъра на Ловеч.Големите стволове бяха нарязани през един метър и така беше освободена водата.

Наносите са в резултат от продължителните летни дъждове и придошлата след тях висока вода. Досега беше невъзможно да се влезе в реката, чиято дълбочина е над метър и половина.Работата по почистването на коритото ще продължи до пълното освобождаване на шлюзите и водните пространства.

Източник: lovechmedia.com

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 125 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *