ЛОВЕШКИЯТ СЪСТЕЗАТЕЛ ЛЮБОМИР ВЛАДИМИРОВ С БРОНЗ ОТ РЕПУБЛИКАНСКОТО ПЪРВЕНСТВО ПО БОРБА В ЛОВЕЧ

Състезателят от Клуба по борба  „Ловеч“ Любомир Владимиров, възпитаник на ОУ „Васил Левски“ в града, стана бронзов носител в категория до 55 кг в Републиканското първенство по борба за мъже и жени, което се проведе в Ловеч от 14 до 17 юни 2018 г.

В неделя той бе награден лично от Валентин Йорданов, седемкратен европейски и седемкратен световен шампион, олимпийски шампион в Атланта през 1996 г., както и от кмета Корнелия Маринова. Наградата е признание и за треньора на малкия Любомир – Хинко Илиев.

Кметът на Ловеч изгледа в неделя финалните схватки при мъже свободен стил. Преди началото им обаче Корнелия Маринова бе удостоена с почетен плакет от ръцете на Христо Маринов, председател на Българската федерация по борба. След награждаването Корнелия Маринова каза:
„Благодаря, че сте оценили приноса на Община Ловеч за развитието на този спорт. Разбира се, постиженията, които има ловешкият спорт, са невъзможни без усилията на много хора и институции. Благодаря на федерация по борба,  която избра нашия град за това събитие. Но искам да благодаря и на един човек, който винаги е помагал на спорта – за развитието на футбола, на борбата – Гриша Ганчев. Надявам се и в бъдеще да организираме подобни качествени и силни състезания.“
Личното и отборно Републиканско първенство по борба за мъже и жени се проведе при отлична организация. На състезанието присъстваха знакови имена в този спорт – освен президентът на федерацията по борба, световният шампион Христо Маринов, в Ловеч бяха така също Валентин  Йорданов, Армен Назарян, Иван Мирославов и много други.

На 14 и 15 юни бяха схватките класически стил и жени-свободен стил, а на 16 и 17 юни – свободна борба за мъже. Организатор на първенството е Община Ловеч.

Източник: lovech.bg

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 172 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *