Криско – голямата изненада на младежката вечер на Български фестивал на сливата

радицията на провеждане на Български фестивал на сливата, която Община Троян и НИХЗИ с. Орешак спазват вече повече от четвърт век, е една от най-обичаните и сред най-очакваните в събитийния план за годината.

Всяка година организаторите се стремят да предлагат на гостите разнообразна програма и тематично обособени дни, посветени на сливовия плод и известната троянска сливова ракия. Неизменна част от празника е и вечерта, посветена на младежката публика. Тази година, на 23 септември, на троянска сцена ще излязат едни от най-популярните в момента изпълнители от българската сцена – Ева Георгиева, Жана Бергендорф и Криско.

Ева Георгиева (позната като EVA) е млада, талантлива и много чаровна. Занимава се от тригодишна с музика, отраснала е в семейство на музиканти и музиката е нейната най-голяма любов. Ева Георгиева е завършила музикалното училище в София. Голямо предизвикателство пред Ева Георгиева е нейното участие в уеб сериал, с който тя става особено популярна сред тинейджърите. EVA печели безброй награди от конкурси и фестивали за пеене. Участва в театрални пиеси, мюзикъла „Кабаре” в Музикалния театър и други. Била е бек вокал на почти всички наши естрадни изпълнители и в телевизионни предавания, като „X Factor“, „Като 2 капки вода“, „Аз обичам България!“, „България търси талант“ и други.

Жана Бергендорф е победител в риалити формата „X Factor“ за 2013 г. Жана е носителка и на наградата „Жена на годината 2014“, в категория Сцена/Музика на сп. „Grazia“. Малко след премиерата на „Невъзможни сме сами“ е отличена и за „БГ Дебют“ на Годишните музикални награди на БГ Радио 2015. През 2014 и 2015 г. е в списъка на най-влиятелните популярни личности в България на сп. Forbes. През 2018 г. представи България на формата „Евровизия“.

Криско израства в семейство на музиканти и неговавта професионална музикална кариера стартира в детските му години в музикалните предавания. През 2005 година започва да пише за себе си Поп, R&B и Хип-хоп песни, а малко по-късно започва да учи и тонрежисура. С течение на годините започва да прави песни и за българските популярни изпълнители. Криско работи с изпълнителите Лора Караджова, Бобо, Сантра, Мария Илиева, Deep Zone, Ангел и Моисей, Елица Тодорова, Миро, Невена Цонева, Любо, Дивна, рок група „Конкурент” и други. Освен изпълнител той е и музикален продуцент.

 

Източник: troyan.bg

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 178 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *