КОРНЕЛИЯ МАРИНОВА: В ОБЩИНА ЛОВЕЧ НЯМА „КРИЗА С ВОДАТА“

Уважаеми ловчалии,

През последната седмица бяха поканена да участвам в предаването „120 минути“ по БТВ и в предаване на партийната телевизия на БСП – БСТВ. И в двата случая темата на предаването беше свързана с „водната криза в Ловеч“. Информирах и двете телевизии, че в Община Ловеч няма „криза с водата“, а в самия град няма ограничения или режим на водата.

Също така, информирах и двете телевизии, че Община Ловеч е предала всички ВиК активи на ВиК АД – гр. Ловеч, където собствеността е разпределена – 51 % държавно и 49 % общинско участие, което на свой ред е разпределено между общините Априлци, Летница, Ловеч, Луковит, Угърчин и Ябланица. Естествено е всички въпроси, свързани със състоянието на ВиК инфраструктурата и наличния воден ресурс за питейно-битовото водоснабдяване в общината Ловеч, да бъдат зададени към оператора на тази собственост – ВиК АД – гр. Ловеч. Със сигурност от ВиК дружеството могат най-компетентно да отговорят на всички въпроси, интересуващи медиите.

Независимо от това, ръководството на Община Ловеч полага усилия за подобряване на състоянието на ВиК мрежата в общината и благодарение на помощта от правителството, което отпусна 811 000 лв., ще стартира подмяната на водоразпределителната мрежа в най-големия жилищен квартал в Ловеч – жк. Младост.

Смятам за недостоен опита за нагнетяване на напрежение от страна на определена политическа сила, свързан с предстоящия вот на недоверие към правителството.

Корнелия Маринова
Кмет на Община Ловеч

Източник: Facebook (https://www.facebook.com/kornelia.kmet.lovech/photos/a.100563058018721/161213648620328/?type=3&theater)

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 773 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *