Кметът на Ловеч инспектира големите ремонти в града

Проверка по хода на дейностите на големите проекти, които се реализират в момента в Ловеч, направи кметът Корнелия Маринова, съобщават от пресцентъра й. Повечето от тях имат срокове за завършване през май и юни т.г., единствено ремонтните дейности по централната градска част ще завършат през октомври. Маринова бе придружавана от ръководителите на проектите от страна на общината инж. Николай Стоянов и инж. Детелин Събев. Те подробно обясниха къде се спазват сроковете, какви трудности се срещат, къде има забавяне и как могат да се компенсират някои пропуски.

„Тези проекти са все приоритетни от инвестиционната програма на общината. Обходът се прави заради приближаването на финала на повечето от тях, така че нашите инспекции ще бъдат все по-чести, още повече че времето позволява да се работи с пълна сила. От много години съм в Ловеч и не помня да е имало такова обновяване на училищните обекти“, посочи Маринова.
По думите на инж. Събев пред завършване са ремонтите в детска градина „Радост“ и в двора на ОУ „Васил Левски“.

Маринова първо посети детската градина „Зора“ и детска яслата „Шарено петле“, които трябва да са готови към средата на май. Особено внимание бе обърнато на ремонта в Националната професионална гимназия по ветеринарна медицина „Проф. д-р Димитър Димов“, където се извършва преустройство за 1,3 млн. лв. по оперативна програма „Региони в растеж“.

Проверени бяха  също ремонтите в детските градини „Люляче“, „Радост“ и в кв. „Гозница“, както и дворовете на Профилираната природо-математическа гимназия, ОУ „Васил Левски и СУ „Св. Климент Охридски“.

Източник: dariknews.bg

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 130 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *