Кметът на Ловеч връчи голямата награда за социално предприемачество на Бисер Петков

Кметът на община Ловеч Корнелия Маринова е връчила Голямата награда на регионалния общински форум „Мостове за социално ангажирани предприятия“ на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков, съобщават от общинската администрация.

Мотивите са за силно изразените му ангажименти към социалните политики. Това е станало по време на втория ден на форума, в чиято работа министърът е участвал. Програмата е включвала конференция за представяне на идеите от тематичните панели от първия ден на форума.

На събитието са присъствали и депутатите Светлана Ангелова, Иван Миховски и Анна Александрова, областният управител Георги Терзийски и зам.- кметът Венцислав Христов. Сред отличените със специалните награди на форума са още „Сити център“ – Ловеч, Сдружение „Гражданска инициатива“- Ловеч, Сдружение „Закрила“ и Професионалната гимназия по икономика, търговия и услуги в Ловеч.

Кметът на Ловеч е поднесла специален плакет на Фреди Уулс (фондация „Де Пасарел“, Холандия), заслужил гражданин на Ловеч, който от осем години работи за социалните услуги у нас. По-рано през деня кметът на Ловеч е връчила на министър Петков плакет с герба на Ловеч. Плакет с образа на покрития мост е получил Карел Вандерпортен от Европейската комисия.

Събитието в Ловеч бе посветено на социалната икономика и е в рамките на пилотния проект по Регионална социална икономика „Региони 2018“, ръководен от ГД „ГРУПА“ на Европейската комисия, допълват от администрацията.

Източник: novini.bg

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 115 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *