КМЕТЪТ НА ЛОВЕЧ ВНАСЯ ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА АПАРАТУРА ЗА МБАЛ „ПРОФ. Д-Р ПАРАСКЕВ СТОЯНОВ“ АД

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова внася предложение относно закупуване на апаратура за нуждите на МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ АД гр. Ловеч. Предложението е придружено за извършване на непарична вноска в капитала на дружеството с нея.

Предвид влошеното финансово състояние на МБАЛ „Проф. Д-р Параскев Стоянов“ АД гр. Ловеч е наложително минимизиране на разходите в лечебното заведение и подобряване качеството и ефективността на функциониране на отделенията. Това ще доведе до увеличаване броя на лекуваните пациенти, както и увеличаване приходите от дейността на болницата.

Със свое решение от 19.02.2018 г., отразено в Протокол № 12 и постъпило в Община Ловеч с вх. № 2900-019-001/07.03.2018г., Съветът на директорите на МБАЛ Ловеч е предложил на Община Ловеч, в качеството й на акционер, да закупи медицинска апаратура за нуждите на дружеството, а именно:

1. Нов видеогастроскоп Pentax модел EG-290 Кр, напълно съвместим с наличния в МБАЛ АД Ловеч ендоскопски процесор модел ЕРК;

2. Центруфуга и термостат NUVE EN 032 инкубатор за нуждите на отделението по трансфузионна хематология.

Общата стойност на апаратурата е около 35 000 лв.

Средствата могат да бъдат осигурени от Функция „Резерв“, д. 998, § 97 00 и заложени като капиталов разход във функция „Здравеопазване“, § 5203, д. 412 „Многопрофилни болници за активно лечение“.

Днес кметът Корнелия Маринова съобщи, че внася предложение Община Ловеч да иска предварително писмено уверение от мажоритарния собственик, че болницата ще увеличи своя капитал със стойността на непаричната вноска.

Източник: lovech.bg

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 471 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *