Информационен бюлетин – 29.01.2018 год.

38-годишен мъж от гр.Троян е задържан по подозрение, че при възникнал семеен скандал е причинил смъртта на  съпругата си.

Сигнал за инцидента  в апартамент в ж.к. «Лъгът» е получен в РУ Троян около 02.35ч. на 28 януари. На място незабавно е изпратен полицейски екип, който е установил 38-годишен мъж с прободни рани в коремната област, а 35-годишната му съпруга е открита мъртва в коридора на семейния апартамент. Пострадалият е откаран за лечение в болнично заведение, без опасност за живота, а трупът на жената е изпратен за аутопсия в гр.Ловеч. От жилището на семейството са иззети множество веществени доказателтва и работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство.

В РУ Тетевен е образувано досъдебно производство след получен сигнал, че в нощта на 27 срещу 28 януари от гараж и лятна кухня в с.Гложене са отнети пръскачка, ел.флекс, рендосвачка и др. вещи.

Полицаи от РУ Троян разследват пожар възникнал в лек автомобил БМВ 320, паркиран на ул. «Цар Калоян» в града. Автомобилът е ползван от 30-годишна жена. По случая е образувано досъдебно производство.

80- годишен мъж от  гр.Троян и 56-годишна жена от с.Орешак са поредните «жертви» на телефонните измамници. И двамата потърпевши са измамени по станалата вече традиционна схема с обаждане по телефона от непознат «полицейски» служител, който за нуждите на текущо разследване изисква от хората да му предоставят за временно ползване всичките си налични пари и ценности. И двете измами са извършени в съботния ден , като мъжът е предоставил на непознатите сума в размер на 710лв. и 350 евро, а жената от с.Орешак им е дала  10 000 лв. и златни накити. И за двата случая в РУ Троян са образувани досъдебни производства и работата продължава.

На 28 януари около 18.45ч. в гр.Троян на кръстовище с кръгово движение при ул.“Хр. Ботев“ и ул.“Симеон Велики“, лек автомобил «Опел» управляван от 32-годишна жена при навлизане в кръгово движение не пропуска  и блъска с предната си част движещия се по пътя с предимство лек автомобил „БМВ-320д“ управляван от 47-годишен мъж от града. В резултат на инцидента са пострадали 51-годишна жена и 55 годишен мъж, които са пътували в БМВ-то. Водачите на автомобилите са тествани за употреба на алкохол, като пробите им са отрицателни. По случая е съставен акт за нарушение на ЗДВП.

В РУ Луковит е образувано досъдебно производство след получен сигнал, че на 27 януари за времето от 02.00 до 14.00часа от снек бар в с.Бежаново е извършена кражба на сумата от 300лв., неустановено количество алкохол и аудио система с тонколони и усилвател.  Работата по случая продължава.

На 27 януари в РУ Троян за срок от 24 часа е задържана 50-годишна жена от гр.Ловеч, която около 01.06часа на същата дата е установена да управлява лек автомобил на пътя Троян-Ловеч след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1,21 промила. По случая е образувано досъдебно производство.

На 28 януари в РУ Ловеч за срок от 24 часа е задържан 32-годишен мъж от гр.Севливо, който е установен да управлява лек автомобил след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано досъдебно производство.

На 26 януари в РУ Ловеч е образувано досъдебно производство и за срок от 24 часа е задържан 27-годишен мъж от града, след като при проверка е установено, че управлява лек автомобил след употреба на наркотични вещества-амфетамин и матамфетамин, а от автомобила му полицаите са иззели хартиен лист сгънат по специфичен начин и съдържащ бяло прахообразно вещество, което след изследване с полеви тест е реагирало на «метамфетамин». Работата по случая продължава.

Източник: https://www.mvr.bg

 

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 73 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *