Информационен бюлетин на МВР -12.04.2018 год.

Полицай от РУ Ловеч е ранен при спецоперация по противодействие на наркоразпространението.

Служителят е настанен в болница в София, няма опасност за живота му. Операцията се провежда под наблюдението на прокуратурата.

Тази сутрин, в района на луковитското село Петревене e  стартирала  специализирана полицейска операция по противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества. Операцията се провежда от служители на ГДНП и ОДМВР-Ловеч,  под наблюдението на прокуратурата. В хода на действията на адрес в селото, обитател на къщата е стрелял с  незаконно притежавано огнестрелно оръжие и е наранил в рамото  униформен служител на РУ-Ловеч. На служителят е оказана медицинска помощ, той е настанен за лечение в болница в София.

До този момент, в рамките на операцията са неутрализирани и задържани три лица. Процесуално-следствените действия на място продължават. Открити са наркотични вещества,  вид и количество на които ще се уточнява в рамките на експертизата.

32-годишен мъж от Плевен е задържан по подозрение в палежа от 13 февруари  2018 год.  на 6 леки автомобила, паркирани пред жилищен блок в центъра на гр.Ловеч. Действията на полицейските служители са извършени под ръководството на прокуратурата в Ловеч.

На адрес в Плевен, обитаван от лицето са открити и иззети вещи имащи отношение към престъплението. На плевенчанинът е повдигнато обвинение по чл.330, ал.1 от НК и с прокурорско разпореждане е задържан за срок 72 часа.  РУ Ловеч продължава работа по случая.

Източник: mvr.bg

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 265 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *