Информационен бюлетин на МВР Ловеч – 24.09.2019 год.

В седмицата от 16 до 22 септември ловешките пътните полицаи са констатирали общо 49 нарушения свързани с неправилно паркиране и престой на МПС по улиците на Ловеч, за които са съставили 16 акта и 28 глоби с фиш.

В РУ Ябланица са задържани четирима мъже /на 43, 32 и 21 години от с.Златна Панега и на 34 години от гр.Етрополе/, които на 23 септември около 18.30ч. са  установени от горски инспектори при РДГ-Ловеч в момент на транспортиране на дървесина по земен път, в местността „Тока“ край с.Златна Панега.  Мъжете са се придвижвали с четири леки автомобили, всеки от които натоварен с по около 1мдърва за огрев от дървестните видове „благун“ и „цер“ и без поставена котролна горска марка и непридружени с превозен билет. В два от автомобилите полицаите са открили и бензинови триони.
По случая е образувано досъдебно производство в РУ Ябланица, а превозните средства и дървесината са иззети по съответния ред.

 

31-годишен мъж от Лисец е задържан в РУ Ловеч след като на 20 септември, при извършен обиск в жилище в Ловеч обитавано от лицето е открито и иззето наркотично вещество /канабис/, с бруто тегло 9.5 гр.
По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

 

Служители на сектор «Противодействие на икономическата престъпност» при ОД МВР-Ловеч съвместно със служители на ТД НАП Плевен и КЗК-офис Ловеч на 20 септември са провели специализирана операция във връзка с използване на търговска марка, без съгласието на притежателят им. Извършена е проверка в търговски обект в Ловеч, при която проверяващите са се натъкнали  на стоки с етикети без превод на български език, като за това нарушение на собствениците на магазина ще бъде съставен акт от служител на КЗП Русе – офис Ловеч.
Установено е и че без съгласието на притежателят на изключителното право се използват в търговската дейност известни световни марки: иззети са  2 дамски чанти, 5 детски якета и 2 връхни дрехи.
По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

Източник: mvr.bg

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 1 566 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *